Particulier

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering helpt bij het afdekken van diverse bedrijfsrisico’s. Met deze verzekering wordt schade die door jouw onderneming is veroorzaakt vergoed. De financiële gevolgen van een schadeclaim kunnen gemakkelijk oplopen tot in de honderdduizenden euro’s. Daarom biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherming tegen deze situaties.

De bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt diverse risico’s waarmee een bedrijf of organisatie te maken kan krijgen. Het omvat schade aan de eigendommen van derden, zoals gebouwen of voorraden. Ook dekt de verzekering schade aan personen, zoals letselschade. Bijvoorbeeld als een klant letsel oploopt in jouw winkel, zoals het breken van een been.

Dekkingsbeperkingen

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering keert niet in alle gevallen een schadevergoeding uit. Er zijn bepaalde risico’s en situaties die niet gedekt zijn met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Zo wordt schade dat is ontstaan door opzet of fraude in geen enkel geval vergoed. Daarnaast zijn er verschillende soorten schade die je met een andere verzekering zult moeten verzekeren, wil je ervoor gedekt zijn. Een voorbeeld hiervan is milieuverontreiniging. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade niet, de milieuschadeverzekering doet dat wel.

Tot slot, de locatie waar je schade maakt is ook belangrijk. Niet alle bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen hebben een wereldwijde dekking. En schade aan privébezittingen die niet bij de onderneming horen, worden niet vergoed.

Offerte bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering aanvragen

Dankzij Verzekering.nl kun je nu een offerte aanvragen voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die is afgestemd op jouw wensen en behoeften. De verzekeringsspecialisten van EVR nemen na het aanvragen van de offerte contact met je op. Na een kennismakend en vrijblijvend gesprek zullen zij een offerte opstellen voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven