Particulier

Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Met de Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de financiële kosten van een aansprakelijkheidsclaim.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Tijdens de bedrijfsactiviteiten van jouw onderneming kunnen er verschillende situaties plaatsvinden waardoor een derde schade oploopt. Zowel materiele schade als letselschade kunnen vervelende gevolgen hebben voor deze derde. Als de schade de schuld is van jouw onderneming kan je aansprakelijk gesteld worden voor deze schade, dit is een aansprakelijkheidsclaim. Deze schadeclaim zal de ondernemer in dit geval moeten betalen. Met de Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de financiële kosten van een aansprakelijkheidsclaim. Hierdoor kom je niet onverwacht voor hoge kosten te staan, nadat je aansprakelijk bent gesteld.


Letselschade of materiele schade kan op verschillende ontstaan, zonder dat je er van tevoren aan denkt. De kosten van de aansprakelijkheidsclaims kunnen torenhoog zijn, waardoor het vervelende situaties kan opleveren voor ondernemers. Het is van belang om van tevoren de mogelijke risico’s in kaart te brengen, zodat je de risico’s kan vermijden of beperken. Wij benoemen enkele situaties die kunnen leiden tot aansprakelijkheidsclaims:


  • Je verkoopt opladers voor telefoons, maar helaas is er een productiefout bij een van de opladers. De oplader vat vlam, waardoor er schade optreedt aan de telefoon, waardoor het niet meer bruikbaar is.
  • De vloer van jouw winkel is net gedweild en een klant glijdt hierdoor uit. Het gevolg hiervan is een gebroken heup bij de klant.

Ondernemers zullen aansprakelijk gesteld worden voor de schade. De claims lopen snel op, waardoor je als ondernemer mogelijk tienduizenden euro’s moet betalen. De Markel bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering verzekerd jouw onderneming voor de mogelijke aansprakelijkheidsclaims. Hierdoor kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan door een aansprakelijkheidsclaim.

Voordelen van de Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een uitgebreide verzekering met op maat gemaakt dekkingen voor aansprakelijkheidsclaims tot vergoeding van personen- en zaakschade van derden, inclusief de daaruit voortvloeiende gevolgschade.


Dekking overzicht

  • Algemene aansprakelijkheid
  • Werkgeversaansprakelijkheid (goed werkgeverschap)
  • Productaansprakelijkheid
  • Milieuaansprakelijkheid

Dit zijn de voordelen om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij Markel af te sluiten:


  • Steeds vaker stellen brancheverenigingen en opdrachtgevers de verplichting tot het hebben van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een minimum verzekerd bedrag.
  • Opdrachtgevers en klanten worden zich bewuster van de mogelijkheden om te claimen.
  • Kosten van verweer kunnen hoog oplopen wanneer een verzekeringnemer aangesproken wordt, zelfs wanneer deze persoon niets te verwijten valt.

De Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten


Heb je interesse in de Markel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Ga naar het offerteformulier en vul het in. Onze specialisten zullen contact met je opnemen over de gewenste verzekering. Onze verzekeringsadviseurs zullen je verder helpen bij het afsluiten van Markel bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering. 


Onze specialisten zullen tijdens het gesprek met een passende verzekering komen, voor een gunstige premie. Verzekering.nl zorgt ervoor dat nooit onder- of over verzekerd bent en een verzekering afsluit voor de best mogelijke premie. Zo betaal je nooit teveel voor je premie en heb je een sluitende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Markel.

Scroll naar boven