Particulier

Eigenrisicodrager ziektewet

Als eigenrisicodrager ziektewet heb je alle regie in eigen handen betreft de re-integratie van langdurig zieke medewerkers. Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag met het verzekeren van het eigenrisicodragerschap voor de ziektewet.

Eigenrisicodrager ziektewet verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Alles over eigenrisicodrager ziektewet verzekeren

Wat is een eigenrisicodrager voor de Ziektewet?

Als werkgever kun je ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet. Als eigenrisicodrager betaal je als werkgever minder premie. Samen met de arbodienst of bedrijfsarts voer je het preventie- en verzuimbeleid uit. Wanneer een werknemer ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt, betaalt de werkgever de Ziektewetuitkering in plaats van het UWV. Ook ben je als eigenrisicodrager zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke werknemer. De Ziektewetuitkering moet ook worden betaald als de werknemer niet meer in dienst is. De uitkering die als eigenrisicodrager betaald moet worden, bedraagt 70% van het dagloon van de zieke werknemer. Je wordt alleen verantwoordelijk voor de kosten van werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan. Ook werknemers zonder ‘gewoon’ arbeidscontract vallen hieronder.

  

Door eigenrisicodrager te worden, veranderen de kosten ten opzichte van de normale situatie. Je betaalt een lagere premie, maar je krijgt te maken met andere kosten. Zo moet je kennis hebben van de Ziektewet, een verzuimadministratie voeren en mogelijk je contract voor arbodienstverlening uitbreiden. Deze extra kosten kun je vergelijken met de premies in jouw sector en de risicocijfers die beschikbaar zijn. Op deze manier kun je eenvoudig bepalen of het voordeliger is om eigenrisicodrager te worden.

  

Wil je weten of het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet bij jouw bedrijf past? Vul het offerteverzoek van het verzuimpakket in en neem contact op met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten kunnen je voorzien van informatie om te bepalen of de verzekering geschikt is voor jouw bedrijf.

Voor wie kan ik eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet?

Het is belangrijk om te weten waarom je eigenrisicodrager voor de Ziektewet wilt worden. Het is goed om te weten voor wie je eigenrisicodrager bent en voor wie niet.

Je bent eigenrisicodrager voor de Ziektewet:

 • Voor werknemers die geen ‘gewone’ arbeidsovereenkomst hebben, zoals stagiairs of thuiswerkers.
 • Voor werknemers die hebben gewerkt bij het bedrijf, maar binnen vier weken nadat ze uit dienst zijn gegaan ziek zijn geworden.
 • Voor werknemers die in dienst waren en waarvan het dienstverband eindigt tijdens ziekte.

In sommige situaties betaalt het UWV de Ziektewetuitkering:

 • Voor werknemers die ziek zijn door orgaandonatie, zwangerschap of bevalling.
 • Voor werknemers met een langdurige ziekte of handicap.
 • Voor medewerkers die 65 jaar zouden zijn en die, voordat ze bij jou in dienst kwamen, minstens een jaar onafgebroken werkloos zijn geweest.

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet:

 • Betaal je een lagere gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk), omdat je het premiedeel ZW-flex (Ziektewet flex) niet hoeft te betalen.
 • Betaal je zelf de Ziektewetuitkering voor jouw (ex-)medewerkers die daar bij ziekte recht op hebben, ook als ze niet meer bij je werken. De Ziektewetuitkering die je moet betalen bedraagt 70% van het dagloon. Je berekent de hoogte van de uitkering zelf of koopt deze dienst in.
 • Moet je op de hoogte zijn van de Ziektewet, een eigen verzuimadministratie hebben en mogelijk je contract voor arbodienstverlening uitbreiden.

Wil je meer informatie over in welke situaties je wel of niet verzekerd bent? Vul het offerteverzoek verzuimpakket in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Dit zijn onafhankelijke verzekeringsadviseurs die je kunnen voorzien van informatie over eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Via dit gesprek kun je bepalen of jouw bedrijf geschikt is om eigenrisicodrager te worden.

  

Daarnaast biedt Verzekering.nl verschillende inkomensverzekeringen aan, zoals de verzuimverzekering en de eigenrisicodrager WGA. Neem een kijkje op deze pagina’s om te zien of jouw onderneming geschikt is voor deze verzekeringen.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Eigenrisicodrager ziektewet verzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Kan elk bedrijf eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden?

Alle bedrijven hebben de mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet. Het is echter niet mogelijk om voor één afzonderlijke vestiging of filiaal eigenrisicodrager te worden. Als jouw bedrijf meerdere vestigingen of filialen heeft, kun je ervoor kiezen om voor het geheel eigenrisicodrager te worden.

Voorwaarden eigenrisicodrager Ziektewet

Om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden, moet je aan verschillende voorwaarden voldoen:

 • Je moet voldoen aan alle arbo-eisen. Het ziekteverzuimbeleid moet in orde zijn. Hiervoor moet je afspraken maken met de arbodienst of arbodeskundige.
 • Je bent in de 3 jaar voor de ingangsdatum niet eerder gestopt als eigenrisicodrager voor de Ziektewet.

Wil je eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet?

Vul het offerteverzoek verzuimpakket in en kom in contact met de specialisten van EVR. Onze specialisten kunnen je verder helpen met jouw wensen en behoeften. Door middel van het offerteverzoek en het gesprek kan de adviseur je het beste informeren. Zo kom je erachter of jouw bedrijf geschikt is en of het bij je bedrijf past.

Enkele tips voor je eigenrisicodrager ziektewet verzekeren

Scroll naar boven