Zakelijk

Werknemersschadeverzekering

De werknemersschadeverzekering biedt werknemers een financieel vangnet als zij te maken krijgen met een bedrijfsongeval. Wij helpen je graag met het afsluiten van de werknemersschadeverzekering.

Werknemersschade-verzekering aanvragen?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Werknemersschadeverzekering

Wat is een werknemersschadeverzekering?

Het kan voorkomen dat een werknemer een ongeval krijgt tijdens werkzaamheden. Dit kan gaan om een ongeval op de werkvloer of op locatie, maar ook tijdens verkeersdeelname voor werk of andere werkgerelateerde activiteiten. Als werkgever kan je hierdoor voor enorme hoge kosten komen te staan. De werknemersschadeverzekering is bedoeld om de kosten van werkgerelateerde schade te verzekeren. De werknemersschadeverzekering gaat verder waar de aansprakelijkheidsverzekering stopt. Er wordt met de werknemersschadeverzekering een uitgebreidere dekking aangeboden, waardoor je verzekerd bent voor de schade van de ongevallen. Door de verzekering worden werknemers schadeloos gesteld wanneer ze financiële schade oplopen door een ongeval tijdens de werktijd, woon-werkverkeer of bedrijfsuitjes.

Waarom kiezen voor een werknemersschadeverzekering?

De werknemersschadeverzekering zorgt ervoor dat je als werkgever een prettige secundaire arbeidsovereenkomst aanbiedt aan jouw werknemers. Als werkgever wil je goed zijn voor je personeel. Wanneer je personeel te maken krijgt met een ongeval tijdens werkzaamheden of andere werkgerelateerde activiteiten, wil je de werknemer kunnen helpen. De kosten van een ongeval zijn enorm en vooral letselschade kan ervoor zorgen dat de kosten hoog oplopen. Als werkgever moet je de risico’s kennen van je werknemers, hierdoor zouden de ongevallen voorkomen kunnen worden. Ken je deze risico’s niet en is er sprake van een ongeval? Dan ben je alsnog aansprakelijk voor de schade van het ongeval.

  

Door deze verzekering af te sluiten hoef je als werkgever je niet meer druk te maken om de risico’s van een ongeval tijdens werkgerelateerde activiteiten. De schade die het gevolg is van een ongeval die gerelateerd is aan zakelijke activiteiten wordt namelijk gedekt. Verder biedt het daarmee een dekking voor situaties waar je niet voor verzekerd bent met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Voordelen van de werknemersschadeverzekering

Het afsluiten van de werknemersschadeverzekering brengt verschillende voordelen mee voor zowel de werknemer als de werkgevers. Wij leggen je graag de verschillende voordelen uit:

  • De verzekering biedt een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde aan voor werknemers.
  • De verzekering biedt een ruimere dekking dan de WEGAM- of de WEGAS-verzekering.
  • De werknemersschadeverzekering biedt dekking die de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven niet biedt. Er is geen sprake van overlapping, waardoor je niet oververzekerd bent.
  • Er hoeft geen aansprakelijkheid getoond te worden wanneer er sprake is van schade.

Is de werknemersschadeverzekering geschikt voor mijn bedrijf?

De werknemersschadeverzekering is geschikt voor alle Nederlandse werkgevers. De werkgever is degene die de verzekering afneemt en de werknemer is de verzekerde. Uitzendkrachten, stagiairs, inleenkrachten en directeur-grootaandeelhouders zijn ook meeverzekerd binnen de werknemersschadeverzekering. Dochterondernemingen vallen ook binnen de verzekering.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Werknemersschadeverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat dekt een werknemersschadeverzekering?

Het is handig om te weten in welke situaties je verzekerd bent met de werknemersschadeverzekering. Daarom benoemen wij enkele situaties waarin je verzekerd bent met de verzekering:

  • Er wordt een ruime dekking geboden aan werknemers voor werkgerelateerde ongevallen.
  • Er wordt dekking geboden bij tijdelijke invaliditeit. Een ongevallenverzekering dekt dit risico niet.
  • Er hoeft geen aansprakelijkheid getoond te worden om schade te verhalen.

Wil je weten in welke situaties je nog meer verzekerd bent? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseur van EVR. De adviseur is gespecialiseerd in het afsluiten van verzekeringen en kan je informatie geven over de werknemersschadeverzekering.

Verschil WEGAS en werknemersschadeverzekering

Er is een verschil tussen de WEGAS en de werknemersschadeverzekering, maar wat is de WEGAS-verzekering? De WEGAS-verzekering biedt dekking voor de personen- of zaakschade die een werknemer oploopt tijdens werkzaamheden of tijdens andere werkgerelateerde activiteiten. Het verschil tussen de WEGAS en werknemersschadeverzekering zit in de dekking van de verzekeringen. De werknemersschadeverzekering biedt een ruimere dekking bij schade.

De werknemersschadeverzekering afsluiten

Heb je interesse om de verzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsspecialist van EVR. Onze verzekeringsadviseurs zullen contact met je opnemen en in gesprek gaan over de gewenste verzekering(en). De adviseurs nemen je financiële belangen zeer serieus en staan klaar om je advies te geven over de werknemersschadeverzekering. Tijdens het gesprek met de adviseurs kom je erachter of de werknemersschadeverzekering geschikt is voor jouw bedrijf.

 

Onze adviseurs zullen een verzekeraar met sluitende en passende dekkingen aan je adviseren. Hierdoor weet je zeker dat de verzekering aansluit bij jouw onderneming. Zo ben je nooit onder- of oververzekerd en sluit je de verzekering voor de best mogelijke premie af.

Enkele tips voor je werknemersschadeverzekering

Gemakkelijk werknemersschadeverzekering aanvragen

Stel hier jouw pakket bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de WEGAS verzekering en eventuele andere verzekeringen.

2
Stap 2: Advies door EVR
Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.
3
Stap 3: Offerte op maat
De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.
4

Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord en sluit de werknemersschadeverzekering af.
Scroll naar boven