Is een WGA-hiaatverzekering verplicht?

Het afsluiten van een WGA-hiaatverzekering is niet wettelijk verplicht, maar op basis van de CAO kun je verplicht worden er een af te sluiten. Raadpleeg daarom de CAO, en bij twijfel neem contact op met de adviseurs van EVR.

De WGA-hiaatverzekering

De WGA-hiaatverzekering is een aanvullende verzekering voor werkgevers die zich richt op het aanvullen van het inkomen van werknemers die langdurig arbeidsongeschikt zijn. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. In geval van langdurige arbeidsongeschiktheid dekt de WGA-hiaatverzekering het verschil tussen het WGA-hiaatpensioen dat werknemers ontvangen vanuit de basisregeling en het vooraf bepaalde inkomensniveau. Door deze aanvulling helpt de verzekering werknemers hun levensstandaard te behouden ondanks verminderd arbeidsvermogen, en biedt het werkgevers financiële zekerheid bij de uitvoering van sociaal beleid en verantwoordelijkheid voor hun personeel.

Belang van de WGA-hiaatverzekering

De WGA-hiaatverzekering waarborgt de belangen van zowel werkgevers als werknemers. Het afsluiten ervan is dan ook van groot belang voor bedrijven. Kosten en juridische complicaties bij langdurige arbeidsongeschiktheid worden geminimaliseerd. Daarnaast voldoen bedrijven aan hun sociale verantwoordelijkheid en biedt het werknemers een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Offerte WGA-hiaatverzekering aanvragen

Op Verzekering.nl is het mogelijk om relevante informatie over allerlei verzekeringen te vinden. Deze informatie is opgesteld door onafhankelijke specialisten en betrouwbaar opgesteld. Daarnaast is het nu mogelijk om een offerte aan te vragen. Na de offerteaanvraag kom je in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. EVR is een onafhankelijk intermediair en het moederbedrijf van Verzekering.nl, gevestigd in Den Haag. Op basis van een vrijblijvend gesprek zal er een offerte worden samengesteld op basis van jouw wensen.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven