Particulier

De Goudse verzuimverzekering

Waarom De Goudse verzuimverzekering
De Goudse verzuimverzekering biedt financiële dekking aan jouw onderneming, nadat een medewerker langdurig arbeidsongeschikt is.

Met de verzuimverzekering van de Goudse verzekering zijn werkgevers gedekt voor de financiële risico’s, nadat een werknemer voor een langdurige tijd arbeidsongeschikt raakt.  Een verzuimverzekering biedt dekking voor de loonkosten van werknemers die ziek zijn en daardoor niet in staat zijn om te werken. Verder dekt de verzekering ook de kosten die gemaakt moeten worden bij het re-integratietraject en ben je als werkgever niet verantwoordelijk voor dit traject.

Wanneer een werknemer ziek wordt, kan dit voor zowel de werkgever als werknemer een vervelende situatie worden. Een langdurige arbeidsongeschikte werknemer zorgt ervoor dat er minder personeel aanwezig is, maar het zorgt ook voor een extra kosten post. Naast de directe loonkosten moeten werkgevers ook rekening houden met andere kosten, zoals re-integratie kosten en productiviteitsverlies. De verzuimverzekering van de Goudse verzekering kan jouw onderneming hierbij helpen. De verzekering biedt dekking voor de loonkosten van werknemers die door ziekte niet kunnen werken. Daarnaast biedt de verzekering ook ondersteuning bij de re-integratie van zieke werknemers. Zo kan de verzekeraar helpen bij het ontwikkelen van een re-integratieplan en helpt de verzekeraar bij  vinden van passend (tijdelijk) werk voor de zieke werknemer.

Voordelen van de Goudse verzuimverzekering

De verzuimverzekering van de Goudse verzekering is flexibel en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Zo kan de verzekering worden uitgebreid met aanvullende dekkingen. Daarnaast biedt de verzekering ook de mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden, wat kan leiden tot lagere premies.

Het afsluiten van een verzuimverzekering bij de Goudse verzekering kan voor werkgevers verschillende voordelen opleveren. Zo kunnen werkgevers zich met de verzekering beschermen tegen financiële risico’s die gepaard gaan met langdurige ziekte van werknemers. Verder helpt de verzekeraar aan een snellere en effectievere re-integratie van zieke werknemers, waardoor de werknemer sneller aan de slag kan gaan. Deze voordelen zorgen ervoor dat de mogelijke kosten lager zullen uitvallen.

Wat is er niet verzekerd?

Zoals eerder benoemd biedt de verzuimverzekering dekking voor de loonkosten en de re-integratie kosten van een arbeidsongeschikte medewerker. Voordat je de Goudse verzuimverzekering afsluit is het ook goed om te weten in welke situaties de verzekering geen dekking biedt. Hieronder noemen wij enkele situaties waarin de verzekeraar niet uitkeert:

  • Medewerkers die arbeidsongeschikt waren, voordat de verzekering afgesloten werd.
  • Als de werkgever schuldig is voor de arbeidsongeschiktheid van de medewerker.
  • Wanneer er sprake is van fraude.
  • Wanneer er een slechte medewerking is bij het re-integratie traject.

Ben je benieuwd in welke situaties de verzekeraar dekking biedt? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten zullen je voorzien van de nodige informatie.

De Goudse verzuimverzekering afsluiten

Heb jij interesse in de Goudse verzuimverzekering? Ga dan naar het offerteformulier op onze website en vul het in. Onze verzekeringsadviseurs nemen vervolgens telefonisch contact met je op om de details van de gewenste verzekering te bespreken. Tijdens dit gesprek zullen we jouw behoeften en wensen doornemen, zodat we een verzekering op maat kunnen maken die perfect aansluit bij jouw onderneming.

Scroll naar boven