Particulier

Wat is de beste verzuimverzekering?

De beste verzuimverzekering is van groot belang voor jou als ondernemer met personeel. Hoe goed een verzuimverzekering is hangt af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Loonkosten vormen vaak een aanzienlijk deel van de ondernemingsuitgaven. Het is dan ook essentieel om dit risico goed af te dekken. De beste verzuimverzekering verschilt per onderneming. Niet alle ondernemingen zoeken naar dezelfde dekkingen en verzekeringen. Zorg ervoor dat je precies weet welke aspecten je wilt beschermen binnen jouw onderneming en sluit de beste verzuimverzekering af.

De verzuimverzekering

De verzuimverzekering biedt bescherming aan bedrijven die te maken krijgen met een werknemer die (langdurig) ziek wordt. Als werkgever ben je dan verplicht om het loon van de betreffende werknemer door te betalen. Bij kortdurende ziekte, zoals griep, is dit meestal geen groot probleem. Echter zijn er talrijke gevallen waarin werknemers voor langere tijd niet in staat zijn om te werken of zelfs arbeidsongeschikt worden verklaard. Hierdoor dien je als werkgever de loonkosten van deze werknemers gedurende twee jaar door te betalen. De kosten kunnen snel oplopen tot tienduizenden euro’s per werknemer. De beste verzuimverzekering beschermt je tegen deze financiële lasten.

 

Bovendien ben je als werkgever verantwoordelijk voor het re-integratietraject van de werknemer. Zodra de werknemer hersteld is van zijn ziekte, zal hij terugkeren naar de werkvloer. De kosten voor dit traject kunnen aanzienlijk zijn en vereisen aanzienlijke tijdsinspanningen en energie.

Wat dekt de verzuimverzekering?

Zelfs de beste verzuimverzekering heeft haar grenzen. Het is daarom van belang om te begrijpen wat je kunt verwachten van de verzuimverzekering. Met de meest geschikte verzuimverzekering bescherm je jouw onderneming tegen de volgende risico’s:

  • Doorbetaling van het loon gedurende twee jaar
  • Kosten van het re-integratietraject van de werknemer
  • Verantwoordelijkheid voor het re-integratietraject

Offerte voor de beste verzuim­verzekering aanvragen

Nieuwsgierig naar hoe de beste verzuimverzekering eruit kan zien voor jouw onderneming? Vraag dan nu een offerte aan via Verzekering.nl. De verzekeringsexperts van ons moederbedrijf EVR zullen met je contact opnemen. Op basis van jouw behoeften en wensen zullen zij een op maat gemaakte offerte voor de beste verzuimverzekering opstellen. Zo kun je jouw onderneming op doeltreffende wijze verzekeren tegen verzuimkosten.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven