Particulier

Wat kost een goederentransportverzekering?

De kosten voor een goederentransportverzekering verschillen sterk per onderneming. Er is geen standaard premie voor de goederentransportverzekering, omdat de premie wordt samengesteld uit verschillende factoren en variabelen. Na berekening van al deze factoren en variabelen wordt de premie vastgesteld.

De goederentransportverzekering

De goederentransportverzekering beschermt de onderneming tegen schade aan goederen tijdens het transport. De gekochte of verkochte goederen moeten onder de aansprakelijkheid van de onderneming vallen. Het vervoeren van goederen brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Bij een ongeval kunnen de goederen schade oplopen. De schade kan dan snel oplopen tot in de honderdduizenden euro’s. De goederentransportverzekering beschermt de onderneming tegen dergelijke kosten.

De goederentransportverzekering keert niet uit als er sprake is van opzet of fraude. Bovendien is de goederentransportverzekering niet van toepassing als producten bederven doordat het verkeerde vervoersmiddel of andere noodzakelijke maatregelen niet zijn genomen. In dat geval moet de onderneming de schade zelf vergoeden.

Factoren die premie beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van de premie voor de goederentransportverzekering kunnen beïnvloeden. De premie wordt bepaald aan de hand van diverse variabelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van de factoren die de premie beïnvloeden:

  • Bedrijfsomvang
  • Waarde van de goederen
  • Verzekerde bedrag
  • Gebieden waarin wordt vervoerd

Offerte goederentransportverzekering aanvragen

Een offerte aanvragen voor de goederentransportverzekering kan nu gemakkelijk via Verzekering.nl. Dankzij de samenwerking met EVR wordt de offerte deskundig op maat opgesteld. EVR zal contact opnemen en aan de hand van jouw wensen en behoefte de offerte opstellen om zo alle gewenste risico’s te dekken.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven