Zakelijk

Wat valt onder een WEGAS-verzekering?

Veelgestelde vragen wat valt onder een WEGAS-verzekering?


Onder een WEGAS-verzekering valt dekking voor de werkgever tegen financiële schade, nadat een werknemer een ongeval heeft gehad tijdens werktijd. Wanneer er tijdens werktijd een ongeval plaatsvindt met een werknemer, ben je als werkgever aansprakelijk. Het gaat om ongevallen die plaatsvinden tijdens werktijd, woon-werkverkeer, of tijdens andere werkgerelateerde activiteiten. Onder de WEGAS-verzekering valt financiële dekking voor de gevolgen van materiële en letselschade van de werknemer.

Algemene dekking

De WEGAS-verzekering beschermt ondernemingen tegen de financiële en juridische gevolgen van een verkeersongeval van medewerkers. Als werkgever kan je aansprakelijk worden gesteld nadat een medewerker schade heeft geleden bij een verkeersongeval onder werktijd. De verzekeraar vergoedt de eventuele medische en juridische kosten, evenals de schade aan het voertuig.Dekkingsbeperkingen

Een WEGAS-verzekering biedt cruciale dekking voor werkgevers met zakelijk verkeer, maar kent ook beperkingen. Hieronder staan de belangrijkste dekkingsbeperkingen voor de WEGAS-verzekering:

  • Privégebruik: Bij veel verzekeraars valt het privégebruik van bedrijfsvoertuigen niet onder de WEGAS-verzekering.
  • Alcohol en/of drugs: Ongevallen die zijn veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs zijn uitgesloten van eventuele uitkeringen.

Offerte WEGAS-verzekering aanvragen

Op Verzekering.nl kan je relevante informatie vinden over allerlei zakelijke verzekeringen. Verzekering.nl helpt ondernemers goed te verzekeren tegen de risico’s van het ondernemerschap. Daarnaast kan je een offerte aanvragen. Na het indienen van een offerteaanvraag zal EVR, een intermediair gevestigd in Den Haag, contact met je opnemen. Op basis van een vrijblijvend en verkennend gesprek zal er een offerte worden samengesteld, zodat je zeker weet dat de verzekering aansluit op de behoeften van jouw onderneming.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven