Particulier

Heftruckverzekering

Met een heftruck verzekering ben je verzekerd voor de verplichte wettelijke aansprakelijkheid, waardoor je niet hoeft te betalen voor de schade nadat je wettelijk aansprakelijk bent gesteld.

Een heftruck verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Heftruckverzekering

Wat is een heftruckverzekering?

Als ondernemer doe je er alles aan om een veilige werkomgeving te creëren, maar toch kan het altijd voorkomen dat er een ongeluk plaatsvindt met een heftruck. Een heftruck is voor verschillende ondernemers noodzakelijk voor de bedrijfsvoering, maar een heftruck brengt verschillende risico’s met zich mee. Een heftruckverzekering is daarom verplicht wanneer je deze zowel op eigen terrein als op de openbare weg gebruikt. Alle voertuigen in Nederland moeten verplicht WA-verzekerd zijn. Een heftruck is een voorbeeld van een werkmaterieelverzekering.

Zakelijke heftruck verzekeren

Het komt echter voor dat ondernemers geen heftruckverzekering afsluiten, omdat ze denken dat er geen ongelukken mee gebeuren. Dit blijkt echter niet het geval, aangezien er meerdere ongelukken per jaar plaatsvinden met een heftruck. Bovendien zijn veel ondernemers zich er niet van bewust dat een heftruckverzekering verplicht is en dat je jouw heftruck WA moet verzekeren. Dit geldt voor heftrucks die bedoeld zijn voor eigen terrein en voor de openbare weg. Wanneer je met een heftruck schade aanricht aan een persoon, ben je aansprakelijk voor de schade. Doordat je wettelijk verplicht bent om de heftruck te verzekeren met een WA-dekking, ben je verzekerd van dekking wanneer je schade aan een ander veroorzaakt. Hierdoor krijg je niet te maken met de hoge kosten van de veroorzaakte schade.

 

Je kunt op verschillende manieren schade veroorzaken met je heftruck:

  • Schade door de heftruck aan een bestelauto tijdens het laden en lossen
  • Schade aan een werknemer na een ongeval met de heftruck

Verschillende dekkingen heftruckverzekering

Met de heftruckverzekering ben je verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid van de heftrucks die je gebruikt voor je onderneming. Met de heftruckverzekering ben je verzekerd tegen schade die met het werkmaterieel is aangebracht bij anderen. Deze aangerichte schade valt namelijk niet onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, wat vaak gedacht wordt. De WA-dekking is wettelijk verplicht voor heftrucks, maar het is ook mogelijk om extra dekkingen toe te voegen aan de heftruckverzekering.

 

Het is mogelijk om extra dekkingen op te nemen binnen de heftruckverzekering. Met de WA beperkt cascoverzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat door:

  • Brand
  • Diefstal
  • Schade door weersomstandigheden
  • Ruitschade

De laatste dekking van de heftruckverzekering is de volledige cascoverzekering. Deze dekking zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor de schade die je zelf veroorzaakt hebt en waar je niemand aansprakelijk voor kunt stellen.

 

Heb je interesse om meer werkmaterieel te verzekeren? Neem dan een kijkje bij de graafmachineverzekering en de tractorverzekering.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Heftruckverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Heftruckverzekering afsluiten

Heb je interesse om een heftruckverzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met onze verzekeringsspecialisten. Onze verzekeringsspecialisten nemen de financiële belangen erg serieus. Wij helpen je daarom graag met het afsluiten van een heftruckverzekering. De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze kunnen achterhalen of de verzekering en verzekeraar bij jouw wensen en behoeften passen. Hierdoor krijg je een passende verzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de verzekering tegen de best mogelijke premie af.

Enkele tips voor je heftruckverzekering

Scroll naar boven