Particulier

Tractorverzekering

Met de tractorverzekering ben je verzekerd voor de verplichte wettelijke aansprakelijkheid, waardoor je geen financiële schade hoeft te betalen aan een ander.

Een tractorverzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Tractorverzekering op maat

Wat is een tractorverzekering?

Als tractor-eigenaar wil je dat er geen schade ontstaat aan je tractor, maar ook dat je goed verzekerd bent wanneer je schade aanricht met je tractor. Het kan voorkomen dat je met je tractor een ongeluk veroorzaakt en letselschade toebrengt aan een persoon of schade aan iemands eigendommen. Als je een tractor bezit, ben je verplicht om een tractorverzekering af te sluiten met de minimale WA-dekking. Hierdoor ben je in bijna alle gevallen financieel niet aansprakelijk voor de schade die je met je tractor aan anderen toebrengt. Een tractorverzekering is een voorbeeld van een werkmaterieelverzekering.

 

Tractoren of trekkers die bestemd zijn voor de openbare weg en voor eigen terrein moeten beide WA-verzekerd zijn. Doordat je WA-verzekerd bent met de tractorverzekering, hoef je de kosten van de geleden schade niet te betalen. Schade met een tractor kan op veel verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld:

  • Wanneer je op de openbare weg een ander motorrijtuig aanrijdt.
  • Aanrijding met het voertuig van iemand anders.

Benieuwd in welke andere situaties je verzekerd bent met de trekkerverzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de specialisten van EVR. Onze verzekeringsadviseurs kunnen je helpen bij het verstrekken van informatie over het afsluiten van de tractorverzekering.

Verschillende dekkingen tractorverzekering

Met de tractorverzekering ben je verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid van de tractoren die je gebruikt voor je onderneming. Je trekker verzekeren biedt dekking tegen schade die met het werkmaterieel is aangebracht bij anderen. Deze aangerichte schade valt namelijk niet onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, wat vaak gedacht wordt. De WA-dekking is wettelijk verplicht voor tractoren, maar het is ook mogelijk om extra dekkingen toe te voegen aan de tractorverzekering.

 

Het is mogelijk om een uitgebreidere WA-dekking te nemen. De WA beperkt cascoverzekering is een aanvullende dekking op de tractorverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor een beperkt aantal extra schades. Zo ben je bij de tractorverzekering met de dekking beperkt casco verzekerd voor schade die ontstaat door:

  • Diefstal
  • Brand
  • Schade door weersomstandigheden
  • Ruitschade

De laatste dekking is de volledige cascoverzekering. Met de volledige cascoverzekering ben je nog uitgebreider verzekerd dan met de andere dekkingen. Zo ben je verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt of hebt opgelopen en waarvoor je niemand aansprakelijk kunt stellen.

 

Wil je niet alleen een tractor verzekeren, maar ook ander werkmaterieel? Neem dan een kijkje bij de graafmachineverzekering of de heftruckverzekering.

Gemakkelijk tractorverzekering aanvragen

Stel hier jouw bedrijfsverzekeringspakket samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de werkmaterieelverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4

Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord en sluit de werkmaterieelverzekering af.

Tractorverzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Afsluiten van een tractorverzekering

Heb je interesse om een tractorverzekering af te sluiten? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met onze verzekeringsspecialisten. Onze verzekeringsadviseurs nemen je financiële belangen erg serieus.

 

We helpen je daarom graag met het afsluiten van een tractorverzekering. De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze kunnen achterhalen of de verzekering en verzekeraar bij jouw wensen en behoeften passen. Hierdoor krijg je een passende verzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de verzekering tegen de best mogelijke premie af.

Enkele tips voor je tractorverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Scroll naar boven