Particulier

Dekt een milieuschadeverzekering asbest?

Niet in alle gevallen wordt het verwijderen van asbest gedekt door de milieuschadeverzekering. Het verwijderen van asbest wordt bij de meeste verzekeraars alleen vergoed als de asbest vrijkomt door brand of storm. In dat geval vergoedt de desbetreffende verzekeraar de asbestsanering. Asbest wordt dus enkel gesaneerd bij brand of storm.

Milieuschadeverzekering asbest en andere dekkingen

Naast de milieuschadeverzekering asbest zijn er andere dekkingen beschikbaar. Afhankelijk van de risico’s die jouw onderneming loopt, kun je bepaalde dekkingen wel of niet kiezen.

Een van de aanvullende dekkingen is bijvoorbeeld milieuschade veroorzaakt door vorst of na een ongeval (aanrijding of aanvaring). Een ongeval tijdens het laden/lossen waardoor milieuschade ontstaat, behoort tot de mogelijke aanvullende dekkingen voor jouw milieuschadeverzekering.

Kosten van de milieu­schadeverzekering

De hoogte van de premie voor een milieuschadeverzekering hangt af van enkele factoren. Een exacte berekening kan worden gemaakt tijdens het opstellen van een offerte.


Enkele voorbeelden van deze factoren zijn:

  • Het verzekerde bedrag
  • Opslag van gevaarlijke stoffen
  • Grootte onderneming

Dekkingsbeperkingen

Niet in alle gevallen van milieuschade als gevolg van asbest wordt vergoed. Zo zijn er de laatste jaren steeds meer verzekeraars die asbestsanering niet standaard vergoeden. De asbestsanering wordt alleen vergoed als er niet duidelijk was dat er asbest aanwezig was in het pand. Lees voor het afsluiten van de milieuschadeverzekering goed de polisvoorwaarden door. Zo weet je zeker of je goed verzekerd bent.

Offerte milieuschadeverzekering asbest aanvragen

Om inzicht te krijgen in hoe een milieuschadeverzekering asbest eruit zou kunnen zien voor jouw onderneming, kun je nu een offerte aanvragen. Onze deskundige partners bij EVR stellen deze offerte op maat voor je op. Kies uit verschillende aanvullende dekkingen en maak jouw nieuwe milieuschadeverzekering compleet. Zo zorgen wij ervoor dat de milieuschadeverzekering naadloos aansluit bij jouw bedrijf.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven