Particulier

Dekt de milieuschadeverzekering zonnepanelen schade?

Er zijn diverse verzekeringen die schade aan zonnepanelen kunnen dekken. De gebouwen­verzekering en bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering bieden in beperkte mate dekking voor mogelijke kosten. De milieu­schade­verzekering zal een oplossing bieden voor schade aan het milieu door de zonnepanelen. Zonnepanelen worden steeds vaker opgenomen in de dekking van de milieu­schade­verzekering. Controleer in de polisvoorwaarden of jouw milieu­schade­verzekering ook schade aan zonnepanelen dekt.

De milieuschadeverzekering zonnepanelen

Zonnepanelen spelen een cruciale rol in de huidige energietransitie. Toch kan het gebeuren dat zonnepanelen beschadigd raken door bijvoorbeeld brand of storm. In dit geval komt de dekking van de milieuschadeverzekering voor zonnepanelen van pas. Deeltjes van de zonnepanelen kunnen losraken en op grote afstand milieuschade veroorzaken. Deze verzekering vergoedt de kosten voor opruiming, zonder dat jouw onderneming daar zelf voor opdraait.

Andere opties

Zoals eerder vermeld, kunnen in sommige gevallen ook de gebouwenverzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering enige dekking bieden voor zonnepaneelschade. Dit zijn echter andere soorten schade.

 

De gebouwenverzekering dekt enkel de opruimingskosten tot aan het naastgelegen pand, terwijl de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alleen van toepassing is als jouw onderneming aansprakelijk is voor de schade.

Deze verzekeringen bieden dus beperkte dekking en bieden daardoor niet voldoende dekking voor jouw onderneming. Niet alle verzekeraars en polissen hanteren dezelfde voorwaarden. Het is daarom essentieel om de polisvoorwaarden goed door te nemen, zodat je duidelijkheid hebt over waar jouw onderneming precies tegen verzekerd is.

Offerte milieu­schade­verzekering zonne­panelen aanvragen

Het aanvragen van een offerte voor een milieuschadeverzekering voor zonnepanelen is nu eenvoudig mogelijk via Verzekering.nl. De verzekeringsspecialisten van ons moederbedrijf EVR zullen contact met je opnemen en een offerte op maat opstellen. Zo krijg je een helder beeld van wat je kunt verwachten van de milieuschadeverzekering, zorgvuldig afgestemd op de specifieke risico’s van jouw onderneming.Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven