Particulier

Waarom een milieuschadeverzekering?

Waarom heb je een milieuschadeverzekering nodig? Het kan voorkomen dat jouw onderneming schade toebrengt aan het milieu. Jouw onderneming kan bijvoorbeeld bodemverontreiniging of brand veroorzaken. In deze voorgenoemde situaties, keert de brandverzekering geen vergoeding uit voor milieuschade. De kosten van milieuschade kunnen dus flink oplopen, waardoor jouw onderneming een grote financiële tegenslag kan oplopen. Om jouw onderneming de beschermen tegen kosten van milieuschade, kun je een milieuschadeverzekering afsluiten. Een verzekering voor milieuschade voorafgaand afsluiten is vaak eerder benodigd dan veel mensen denken. Soms kan het in eerste instantie lijken alsof bepaalde activiteiten van jouw onderneming geen milieurisico dragen. Echter kunnen er bijvoorbeeld bij een brand ook giftige stoffen vrijkomen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan stoffen zoals asbest. Iedere onderneming kan te maken krijgen met milieuschade. Met deze verzekering kun je voorkomen dat kosten van sanering geheel door jou betaald moeten worden. Sluit een verzekering af en bescherm jouw onderneming tegen de financiële risico’s van milieuschade.

Met een milieuschadeverzekering zijn er echter een aantal situaties, waarin je niet gedekt bent door deze verzekering. Je bent niet verzekerd met deze verzekering bij:

  • Luchtvervuiling
  • Vervuiling die al aanwezig was voordat de verzekering werd afgesloten
  • Schade aan personen of aan het milieu als gevolg van opslag van gevaarlijke stoffen in ondergrondse tanks

Als je geïnteresseerd bent in een milieuschadeverzekering, kun je een professionele risicoanalyse laten maken door onze ervaren adviseurs. Wil je een verzekering afsluiten voor milieuschade? Dan kan dat geregeld worden via Verzekering.nl. Vraag gerust een offerte aan voor jouw milieuschadeverzekering. Onze ervaren adviseurs van ons moederbedrijf EvR zullen vervolgens contact met je opnemen om je verder te helpen.

Offerte aanvragen milieuschadeverzekering

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven