Particulier

Allianz milieuschadeverzekering

Waarom Allianz milieuschadeverzekering
De Allianz milieuschadeverzekering vergoedt de kosten van sanering, nadat er verontreiniging heeft plaats gevonden.

De Allianz milieuschadeverzekering is een uitgebreide verzekering voor bedrijven die zich bezighouden met activiteiten die mogelijk het milieu kunnen beschadigen. Ondernemingen die activiteiten uitvoeren die schadelijke effecten op het milieu kunnen hebben, lopen het risico aansprakelijk te worden gesteld voor de schade die ze veroorzaken. Schade zoals bodemverontreiniging, watervervuiling en andere vormen van milieuschade kunnen niet alleen schadelijk zijn voor de natuur, maar ook ernstige financiële gevolgen hebben voor de betrokken onderneming.

Voor sommige bedrijven is het noodzakelijk om te werken met gevaarlijke stoffen. Dit soort ondernemingen loopt een groter risico op het veroorzaken van milieuschade, omdat de mogelijkheid bestaat dat deze stoffen per ongeluk in het milieu terechtkomen. In dit geval ben je als bedrijf verantwoordelijk voor de kosten van sanering. De Allianz milieuschadeverzekering biedt dekking voor zowel je eigen bedrijfslocatie als de locaties waar je werkzaamheden uitvoert. De mogelijke aansprakelijkheidsclaims zullen gedekt worden door Allianz.

De Allianz milieuschadeverzekering biedt een breed scala aan dekkingen. Hieronder noemen we enkele dekkingen van de milieuschadeverzekering:

  • Dekking voor milieuschade op de eigen locatie en locaties van derden
  • Kosten van sanering
  • Verwijdering van asbest
  • Onderzoekskosten en bergingskosten
  • Verbouwingskosten
  • Juridische kosten

Voor welke bedrijven is de milieuschadeverzekering geschikt?

Milieuschade kan door vrijwel elk bedrijf worden veroorzaakt. Niet alleen bedrijven in de industriële, chemische of agrarische sector kunnen milieuschade veroorzaken, maar ook zakelijke dienstverleners. Een simpel voorbeeld is de impact van het bluswater na een brand. Dit soort verontreiniging kan al schade aanrichten aan het milieu. De kosten bij dit voorbeeld voor de sanering en schadeclaims kunnen al enorm zijn, waardoor je als ondernemer financieel een zware tijd kan verwachten.

Toch wordt de Allianz milieuschadeverzekering hoe dan ook geadviseerd voor de onderstaande bedrijven, omdat een verzekering cruciaal is voor hen:

  • Bedrijven die werken met milieubelastende stoffen.
  • Bedrijven die dekking willen voor zowel hun eigen locaties als andere locaties.
  • Bedrijven die werken met ondergrondse opslagtanks.

Ook als jouw bedrijf niet direct aan bovenstaande punten voldoet, kun je nog steeds de milieuschadeverzekering afsluiten. Benieuwd of deze verzekering geschikt is voor jouw bedrijfssituatie of gewoon geïnteresseerd in het afsluiten ervan? Vul het offerteverzoek in en neem contact op met de experts van EvR. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde informatie en persoonlijk advies.

Allianz milieuschadeverzekering afsluiten

De Allianz milieuschadeverzekering biedt bedrijven gemoedsrust en financiële bescherming in geval van milieuschade. Heb je interesse in de Allianz milieuschadeverzekering? Vul het offerteverzoek in en neem contact op met onze onafhankelijke adviseurs die je graag verder helpen. Onze adviseurs zullen je vrijblijvend advies geven over de verzekering tijdens een gesprek. Op deze manier kun je een verzekering afsluiten die aansluit bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf.

Scroll naar boven