Particulier

Is een milieuschadeverzekering verplicht?

Het afsluiten van een milieuschadeverzekering is niet verplicht, maar kan wel van groot belang zijn voor jouw onderneming. Met de toenemende belangstelling voor het welzijn van het milieu, is het tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Een milieuschadeverzekering kan jouw bedrijf beschermen tegen onvoorziene milieuschade.

Milieuschade

Een milieuschadeverzekering biedt dekking voor schade dat is ontstaan door bijvoorbeeld een lekkende tank of door brand vrijgekomen asbest. De financiële gevolgen van milieuschade kunnen snel oplopen, met gebouwschade die al snel vele tienduizenden euro’s kan bedragen. Daarnaast kan milieuschade voortkomen uit het werken met gevaarlijke stoffen.

Voor ondernemingen met potentieel schadelijke activiteiten

Voor ondernemingen die actief zijn in industrieën, afvalbeheer en chemische installaties is een milieuschadeverzekering van groot belang.
Zelfs een kleine lekkage kan al tot aanzienlijke kosten leiden. Met een milieuschadeverzekering wordt voorkomen dat alle kosten volledig op het bedrijf rusten. Een milieuschadeverzekering verplicht afsluiten hoeft dus niet, maar wordt zeer aangeraden.

Voordelen van een milieuschadeverzekering

Het afsluiten van een milieuschadeverzekering brengt diverse voordelen met zich mee. Tijdens hevige stormen hoef jij je geen zorgen te maken over milieuschade door de storm aan je kantoorpand. Een eventuele milieuschade zal de financiële positie van de onderneming niet ernstig aantasten dankzij deze verzekering.

Offerte milieuschadeverzekering aanvragen

Vraag nu een offerte aan voor een milieuschadeverzekering voor jouw bedrijf. Onze deskundige partners bij EVR staan klaar om een op maat gemaakte offerte voor te stellen. Deze experts voorzien je van alle benodigde informatie en beantwoorden graag al jouw vragen. Investeer in de toekomst van jouw bedrijf en bescherm het tegen mogelijke milieuschade.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven