Particulier

CAR verzekering voor aannemers

Een CAR verzekering voor aannemers verzekert materiële schade die ontstaat tijdens bouw en montage werkzaamheden. Wij kijken graag met je mee om de juiste verzekering voor jou af te sluiten.

Een CAR voor aannemers afsluiten

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

CAR verzekering aannemer

Waarom een CAR-verzekering voor de aannemer?

Als aannemer heb je vaak te maken met veel verschillende partijen. Op een bouwplaats kan er door betrokken partijen schade ontstaan tijdens installatiewerkzaamheden. Als aannemer ben je hiervoor aansprakelijk. Een CAR-verzekering is daarom belangrijk. Bij Verzekering.nl staan er adviseurs van EVR klaar om met jou te kijken naar een verzekering die het best bij jouw situatie past. Vul het offerteverzoek in, en wij gaan graag voor je aan de slag.

Doorlopende of aflopende CAR-verzekering aannemer?

Als aannemer heb je vaak meerdere bouwprojecten in een jaar. Met een doorlopende CAR-verzekering aannemer ben je gedekt voor alle bouwprojecten en hoef je je nooit zorgen te maken of een specifiek project wel of niet verzekerd is. Het is wel belangrijk om grenzen af te spreken over bijvoorbeeld de aanneemsom en de looptijd van een project. Op die manier komen er geen projecten tussen wal en schip en ben je voor ieder project juist verzekerd. Zeg je de verzekering aan het eind van het jaar niet op? Dan loopt deze nog een jaar door. Heb je periodes waarin je geen bouwprojecten hebt lopen? Dan kun je kiezen voor een aflopende CAR-verzekering. Deze verzekering biedt enkel dekking tijdens één specifiek bouwproject.

Wat valt er onder een CAR-verzekering?

Met een CAR-verzekering aannemer (Construction All Risk) verzeker je materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Denk hierbij aan schade door brand, storm of diefstal. Ook schade die ontstaat door een bouwfout, ontwerpfout of constructiefout valt onder de dekking. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van (ver)bouwwerkzaamheden niet. Naast de partij die de CAR-verzekering afsluit, worden ook de gebruikelijke bij de bouw betrokken partijen, zoals de opdrachtgever en de onderaannemer, meeverzekerd onder de CAR-verzekering aannemer. De verzekering wordt ook wel een parapluverzekering genoemd, omdat er vaak meerdere aanvullende verzekeringen onder hangen.

Rubrieken CAR-verzekering

Bij de meeste verzekeraars heb je keuze uit de volgende rubrieken:

 

Werk
Verzekerd is de materiële schade aan het werk op de bouwplaats. Het maakt niet uit of de schade is veroorzaakt door bouw- en montagewerkzaamheden of installatiewerkzaamheden. Ook diefstal wordt vaak meeverzekerd.

 

Aansprakelijkheid

Tijdens werkzaamheden kan er schade aangericht worden aan spullen van anderen of personen. Bijvoorbeeld door gebreken in materialen of uitvoerings- en designfouten.

 

Bestaand eigendom opdrachtgever

Verzekerd is schade die ontstaat door bouwwerkzaamheden aan eigendom van de opdrachtgever. Bijvoorbeeld gebouwen en spullen.

 

Hulpmateriaal

Verzekerd is het noodzakelijke aannemersmateriaal tegen schade of diefstal. Dit geldt bijvoorbeeld voor gereedschappen, machines, werktuigen, keten en loodsen.

 

Persoonlijke bezittingen

Verzekerd is schade door diefstal van spullen van de bouwdirectie en het personeel op de bouwplaats. Voorwaarde is dat de verzekerde daarvoor aansprakelijk is.

 

Onderhoudstermijn en opruimkosten

Nadat het werk voltooid is, kun je de verzekering laten doorlopen gedurende de onderhoudstermijn. Binnen de onderhoudstermijn kunnen er nog werkzaamheden worden verricht om het project 100% af te ronden en eventueel resterende spullen op te ruimen. Je kunt voor deze dekking kiezen uit verschillende termijnen.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

CAR verzekering aannemer vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Aannemer verzekeren CAR

Voor hoofdaannemers en onderaannemers biedt een CAR-polis ook voordelen. Naast de schade aan het werk, onroerende goederen, spullen van een ander of personen op een bouwplaats, verzeker je met een CAR-verzekering ook je eigen spullen voor schade en diefstal. Naast een CAR-verzekering heb je als aannemer ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Wat is het verschil tussen een CAR-verzekering aannemer en een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering?

Een CAR-verzekering dekt schade aan het bouwwerk, gereedschappen en bouwmaterieel. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft specifiek dekking voor aanspraken van derden. Bijvoorbeeld als je schade toebrengt aan de eigendommen van een ander. Wanneer je een CAR-verzekering afsluit, heb je ook de mogelijkheid om bedrijfsaansprakelijkheid mee te verzekeren.

Hoeveel kost een CAR-verzekering aannemer?

De prijs van een CAR-verzekering aannemer verschilt ten eerste per verzekeraar. De prijs is ook afhankelijk van de dekking die je kiest. Hoe ruimer de dekking, hoe hoger de prijs. Daarnaast is de omvang en de duur van het project ook van belang bij het berekenen van de premie. Daarom is een CAR-verzekering maatwerk voor een verzekeraar.

Eigen risico CAR-verzekering

Op het moment dat er een schade ontstaat en wordt geclaimd binnen een CAR-verzekering, moet je bij de meeste verzekeraars eerst een eigen risico betalen voordat de verzekeraar een vergoeding gaat uitkeren. De hoogte van het eigen risico is deels afhankelijk van de aanvullende pakketten die je hebt geselecteerd bij het afsluiten van de verzekering. Daarnaast is de gebeurtenis ook van belang. Voor sommige gebeurtenissen geldt een hoger eigen risico dan voor andere gebeurtenissen. Zo geldt bij de meeste verzekeringen een eigen risico bij diefstal van €1000. Let op! Het eigen risico verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden door voordat je een verzekering afsluit.

Is een CAR-verzekering aannemer verplicht?

Nee, het is niet verplicht om een CAR-verzekering af te sluiten. Echter, wordt het vaak wel verplicht gesteld door een opdrachtgever. Dit is dan opgenomen in het bestek. Daarnaast is het fijn om zonder zorgen je werk uit te kunnen voeren. Een CAR-verzekering brengt in zekere zin een stuk rust met zich mee.

Wat is er niet verzekerd?

Schade die valt onder de garantie van een leverancier. Bijvoorbeeld een marmeren keukenblad dat gebroken aankomt op de bouwplaats.

  • Kosten van verbetering. Bij herstelwerkzaamheden kan er gekozen worden voor betere materialen dan in eerste instantie bedoeld.
  • Schade door slijtage of roestvorming.
  • Schade door opzet of roekeloosheid.

Ben je benieuwd naar de premie van een CAR-verzekering voor jouw bedrijf? Vul dan het offerteverzoek in en laat je vrijblijvend adviseren door de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag met alle vragen over je zakelijke verzekeringen.

Enkele tips voor de CAR verzekering voor aannemers

Scroll naar boven