Particulier

CAR verzekering voor de bouw

Een CAR verzekering voor de bouw verzekert materiële schade die ontstaat tijdens bouw en montage werkzaamheden. Wij kijken graag met je mee om de juiste verzekering voor jou af te sluiten.

Een CAR verzekering voor de bouw afsluiten

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Waarom een CAR verzekering voor de bouw?

CAR-verzekering bouw

Tijdens een bouwproject kan er schade ontstaan door een ongeluk. Dit kan veroorzaakt zijn door meerdere partijen, zoals de aannemer, stukadoor, loodgieter of elektricien. Als er meerdere partijen betrokken zijn bij een bouwproject, is de kans op schade groter. Zelfs bij een klein bouwproject kunnen veel partijen betrokken zijn, dus het wordt al snel ingewikkeld om precies te bepalen wie aansprakelijk is en waar de schade verhaald kan worden. Dit kan vertraging in een bouwproject veroorzaken en onnodige kosten met zich meebrengen. Een CAR-verzekering (Construction All-Risk) biedt hiervoor een oplossing. Deze verzekering dekt namelijk schade die ontstaat tijdens het bouwproces. Dit omvat schade door brand, storm of diefstal, maar ook schade die ontstaat door bouw-, ontwerp- of constructiefouten. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk niet het risico van (ver)bouwwerkzaamheden.

Waarom is een CAR-verzekering belangrijk?

Een project is tijdens de (aan)bouwfase zeer kwetsbaar, waardoor de kans op schade groter is dan bij een voltooid bouwwerk. Ook is er een verhoogde kans op diefstal of vandalisme, omdat een bouwplaats in veel gevallen gemakkelijk toegankelijk is. Daarnaast kan schade worden veroorzaakt door fouten van de bouwende partijen, zoals verkeerde aansluitingen door elektriciens of ontwerpfouten door constructeurs. Ook kunnen er schadeclaims ontstaan door bijvoorbeeld verkeerde heitechnieken of bronbemalingen.

Wat kost een CAR-verzekering voor de bouw?

Een CAR-verzekering voor de bouw is maatwerk voor elke verzekeraar. Er is dus geen vaste prijs mogelijk. Bijvoorbeeld voor een zzp’er kan de prijs van een CAR-verzekering lager zijn dan voor een opdrachtgever. Factoren die de prijs bepalen, zijn onder andere de bouwtermijn, de aanneemsom en wie de werkzaamheden uitvoert. Ook de jaaromzet van het bedrijf kan van invloed zijn op de hoogte van de premie. Binnen CAR-verzekeringen zijn er verschillende dekkingsopties waaruit je kunt kiezen. De precieze keuze van aanvullende pakketten kan ook van invloed zijn op de prijs. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit de volgende aanvullende modules:

  • Werk: Verzekert de materiële schade aan het werk op de bouwplaats, ongeacht of de schade is veroorzaakt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden. Diefstal wordt vaak ook meeverzekerd.
  • Aansprakelijkheid: Tijdens werkzaamheden kan schade worden toegebracht aan eigendommen van anderen of personen, bijvoorbeeld door gebrekkige materialen of uitvoerings- en ontwerpfouten.
  • Bestaand eigendom opdrachtgever: Verzekert schade die ontstaat aan eigendommen van de opdrachtgever als gevolg van bouwwerkzaamheden, zoals gebouwen en spullen.
  • Hulpmateriaal: Verzekert het noodzakelijke materiaal tegen schade of diefstal, bijvoorbeeld gereedschap, machines, werktuigen, keten en loodsen.
  • Persoonlijke bezittingen: Verzekert schade en diefstal van spullen van de bouwdirectie en het personeel op de bouwplaats. De verzekerde moet hiervoor wel aansprakelijk zijn.
  • Onderhoudstermijn en opruimkosten: Nadat het werk is voltooid, kun je ervoor kiezen om de verzekering gedurende de onderhoudstermijn te laten doorlopen. Binnen deze termijn kunnen nog werkzaamheden worden uitgevoerd om het project volledig af te ronden en eventuele achtergebleven rommel op te ruimen. Je kunt kiezen uit verschillende termijnen voor deze dekking.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

CAR verzekering bouw

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Wat is er niet verzekerd met de CAR-verzekering bouw?

  • Schade die onder de garantie van een leverancier valt, zoals een marmeren keukenblad dat gebroken aankomt op de bouwplaats vanuit de fabriek.
  • Kosten voor verbeteringen. Bij herstelwerkzaamheden kan ervoor worden gekozen om betere materialen te gebruiken dan oorspronkelijk bedoeld.
  • Schade door slijtage of roestvorming.
  • Schade door opzet of roekeloosheid.

Eigen risico CAR-verzekering bouw

Bij het indienen van een schadeclaim binnen een CAR-verzekering bouw moet je bij de meeste verzekeringen eerst een eigen risico betalen voordat de verzekeraar vergoedt. De hoogte van het eigen risico is deels afhankelijk van de gekozen dekkingen bij het afsluiten van de verzekering. Ook de aard van de gebeurtenis is van belang. Voor sommige gebeurtenissen geldt een hoger eigen risico dan voor andere. Bij diefstal geldt bij de meeste verzekeringen bijvoorbeeld een eigen risico van €1000. Let op: het eigen risico verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd eerst goed de voorwaarden door voordat je een verzekering afsluit.

Doorlopende of aflopende CAR-verzekering bouw?

Met een doorlopende CAR-verzekering bouw ben je gedekt voor al je bouwprojecten en hoef je je nooit zorgen te maken of een specifiek project wel of niet verzekerd is. Het is echter belangrijk om grenzen af te spreken, bijvoorbeeld voor de aanneemsom en de looptijd van de projecten die je uitvoert. Op die manier vallen er geen projecten tussen wal en schip en ben je voor elk project verzekerd. Als je de verzekering aan het einde van het jaar niet opzegt, loopt deze automatisch nog een jaar door. Heb je periodes waarin je geen bouwprojecten hebt, dan kun je kiezen voor een aflopende CAR-verzekering bouw. Deze verzekering biedt alleen dekking tijdens één specifiek bouwproject. De premie van een aflopende CAR-verzekering bouw wordt bepaald op basis van de aanneemsom, de looptijd en de betrokken partijen.

Wat is het verschil tussen een CAR-verzekering bouw en een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering?

Een CAR-verzekering dekt schade aan het bouwwerk, gereedschap en bouwmaterieel. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt specifiek dekking voor aansprakelijkheidsclaims van derden, bijvoorbeeld als je schade toebrengt aan eigendommen van anderen. Als je een CAR-verzekering afsluit, kun je er ook voor kiezen om bedrijfsaansprakelijkheid mee te verzekeren.

Is een CAR-verzekering voor de bouw verplicht?

Nee, het is niet verplicht om een CAR-verzekering af te sluiten. Echter, vaak wordt het wel vereist door opdrachtgevers en opgenomen in het bestek. Daarnaast is het fijn om zonder zorgen je werk te kunnen uitvoeren. Een CAR-verzekering brengt in zekere zin een stuk rust met zich mee.

 

Ben je benieuwd naar de premie van een CAR-verzekering? Vul dan het offerteverzoek in en laat je vrijblijvend adviseren door de verzekeringsdeskundigen van EVR. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag met al je vragen over je zakelijke verzekeringen.

Enkele tips voor je CAR verzekering voor de bouw

Scroll naar boven