Zakelijk

Rechtsbijstandverzekering voor zzp

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp op het moment dat je verstrikt raakt in een zakelijk geschil. dat kan met een klant maar ook met een opdrachtgever. wij helpen je graag met het zoeken naar de juiste verzekering tegen de juiste premie.

Rechtsbijstand-verzekering voor zzp afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Rechtsbijstandverzekering voor zzp'ers afsluiten

Rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers

Als zelfstandige zonder personeel is een zakelijke rechtsbijstandverzekering belangrijk. Op het moment dat jou iets overkomt, kan niemand jouw werk overnemen. Hiermee verlies je inkomen en mogelijk zelfs opdrachtgevers. Het is fijn als je in het geval van een ongeluk of fysieke beperkingen door een ongeval verzekerd bent van juridische hulp. Niet elke dag sta je stil bij de risico’s van het zakendoen. Je probeert immers een goede relatie op te bouwen met opdrachtgevers, leveranciers en alle andere partijen waarmee je in de praktijk te maken krijgt. Natuurlijk gaat het vaak goed, maar zelfs een goede relatie kan verstoord worden door een zakelijk conflict. Bij een dreigend zakelijk conflict is het raadzaam een jurist of advocaat in te schakelen. Je wordt dan echter geconfronteerd met hoge juridische kosten en het is maar de vraag of je dit financieel kunt bolwerken. Misschien zorgen deze zaken ervoor dat je afziet van juridische stappen en niet krijgt waar je recht op hebt, en dat is natuurlijk zonde. Je kunt juridische expertise eenmalig inhuren of een vast bedrag per jaar betalen en een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers afsluiten. Wat het beste bij jou past, is volledig afhankelijk van je financiële situatie, in welke sector je werkzaam bent en hoeveel risico je zelf wilt lopen.

Waarom een zzp rechtsbijstandverzekering?

Op het moment dat je een zakelijk conflict hebt en een beroep doet op je rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers, betaalt de verzekeraar in principe alle kosten. Dit geldt niet in het geval dat je een eigen advocaat wilt kiezen of als vertegenwoordiging door een advocaat niet verplicht is. In alle andere gevallen bespaart het je veel tijd en vooral geld. Een rechtszaak kost al snel tussen de €2000 en €7500. Dit zijn bedragen die niet elke zzp’er zomaar heeft liggen om aan een rechtszaak uit te geven. Naast rechtszaken komt een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers op veel meer manieren goed van pas. Bijvoorbeeld op het moment dat een openstaande factuur niet wordt betaald. Met behulp van de rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers wordt er een incassotraject opgezet om alsnog de openstaande factuur te innen. Let op! Veel verzekeraars zetten pas een incassotraject op vanaf een bepaalde waarde, dus lees altijd eerst goed de polisvoorwaarden door.

Waar kun je je precies voor verzekeren met een rechtsbijstandverzekering?

Binnen een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers kun je je bij veel partijen aanvullend verzekeren. In het basispakket is vaak juridische hulp bij geschillen met bijvoorbeeld klanten en inkopers en juridische hulp bij geschillen die voortkomen uit het uitoefenen van je bedrijf of je beroep opgenomen. Daarnaast kun je vaak kiezen uit de volgende aanvullende pakketten:

 • Verkeer
 • Incasso
 • Arbeidsrecht
 • Inkoop
 • Verkoop
 • Overheid
Verkeer

Je krijgt juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan jouw zakelijk gebruikte motorvoertuigen door iemand anders. Of als een medewerker onder werktijd schade lijdt in het verkeer.

 

Incasso

Weigert een opdrachtgever of klant te betalen? Dan onderneemt jouw verzekeraar actie door zelf of via een externe partij een incassotraject op te zetten. Helaas is er soms geen andere mogelijkheid dan incasseren. In het geval dat je het nodig hebt, is het fijn als je hiervoor verzekerd bent. Let op! Bij veel verzekeraars wordt er pas een incassotraject opgezet bij een minimum belang van €200.

 

Arbeidsrecht

Juridische hulp bij geschillen over arbeidsrecht en sociale verzekeringen. Bijvoorbeeld bij een meningsverschil over de uitbetaling van salaris of geschillen over sociale verzekeringen.

 

Inkoop

Juridische hulp bij geschillen over ingekochte producten of diensten.

 

Verkoop

Juridische hulp bij geschillen over geleverde producten of diensten.

 

Overheid

Juridische hulp bij een geschil dat te maken heeft met een overheidsbesluit. De gemeente kan bijvoorbeeld een bouwvergunning weigeren.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Rechtsbijstandverzekering speciaal voor zzp'ers

Wij bekijken wat u doet en gaan voor u op zoek naar een passende verzekering.

Hoeveel kost een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers?

Bij de meeste verzekeraars is het handig om naast een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers ook een particuliere verzekering af te sluiten. Op deze manier krijg je korting, mits je beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. De premie van een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers begint bij zo’n €35 per maand. Dit kan natuurlijk hoger uitvallen, afhankelijk van jouw situatie en de dekking die je kiest.

Is een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers verplicht?

In Nederland is een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers niet verplicht. Het is echter wel handig om er een af te sluiten om hoge, onvoorziene kosten te voorkomen. Daarnaast kan het ook veel tijd besparen.

 

Top 3 rechtsgebieden voor juridische bijstand

Contractenrecht

Onder contractenrecht vallen contractuele geschillen. Ruim een derde van alle zakelijke geschillen gaat over contractafspraken. Daarmee staat contractenrecht met stip op nummer 1 in deze top 3. Wanneer we het hebben over contractuele zakelijke geschillen, vallen daarbinnen de volgende top 5:

 • Incassozaken
 • Overeenkomsten tussen bedrijven onderling (duurovereenkomst)
 • Aanneming van werk (van klein schilderwerk tot grote verbouwingen)
 • Opdracht zakelijk (bijv. accountant/notaris/verzekeringsadviseur)
 • Inkoop van handelsgoederen

Verkeersrecht

Verkeerszaken hebben vooral betrekking op geschillen die ontstaan na een aanrijding en op letselschades.

 

Huurrecht

Dit zijn geschillen die te maken hebben met de bedrijfsruimte. Denk hierbij aan opzegging van de huur, maar ook aan gebreken, onderhoud en renovatie van het pand. In ruim 30% van deze geschillen betreft het een winkelbedrijfsruimte.

 

Bijna iedere zzp’er krijgt in zijn bedrijfsvoering te maken met één van de bovengenoemde onderwerpen. Daarnaast is uit onderzoek van het WODC (Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum) gebleken dat 35% van de mkb’ers één of meerdere conflicten heeft in een jaar. Lang niet altijd leidt een conflict tot juridische stappen en soms worden ze helemaal niet opgelost. Ongeveer 60% van die groep heeft wel één of meerdere juridische professionals ingeschakeld (nieuwsbericht WODC). Een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers is daarom geen overbodige luxe.

Ben je benieuwd naar de premie van een rechtsbijstandverzekering?

Vul dan het offerteverzoek in en laat je vrijblijvend adviseren door de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag met al je vragen over je zakelijke verzekeringen.

Enkele tips voor je rechtsbijstandverzekering zzp

Scroll naar boven