Particulier

a.s.r. CAR-verzekering

Waarom a.s.r. CAR-verzekering
De a.s.r. CAR-verzekering biedt jouw bedrijf financiële zekerheid tijdens het bouwproces

De a.s.r. CAR-verzekering is ontworpen om jouw bedrijf financiële zekerheid te bieden tijdens het bouwproces. Het dekt schade die herstel of vervanging vereist bij nieuwbouw, renovatie en verbouwingen. Bouwprojecten gaan vaak gepaard met risico’s zoals storm, brand, vandalisme, diefstal en constructiefouten. Met de a.s.r. CAR-verzekering heb je een uitgebreide dekking voor het herstel of vervanging van beschadigde constructies. Bovendien kunnen de aansprakelijkheidsrisico’s die verband houden met de bouw ook worden meeverzekerd.

De a.s.r. CAR-verzekering kan worden afgesloten voor individuele projecten, maar er is ook de mogelijkheid voor een doorlopende verzekering. De CAR-verzekering (Construction Allrisk) staat ook bekend als de bouw- en montageverzekering.

Is de CAR-verzekering geschikt voor jouw bedrijf?

De a.s.r. CAR-verzekering is geschikt voor bedrijven die zich voornamelijk bezighouden met burger- en utiliteitsbouwprojecten en bijzondere bouwprojecten aannemen. Als jouw bouwproject meerdere opleveringen heeft, is het verstandig om de a.s.r. CAR-verzekering af te sluiten.

Deze verzekering is echter niet geschikt voor bedrijven die dekking willen voor schade aan werknemers of hun eigendommen. Daarvoor is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van a.s.r. geschikt. Door de a.s.r. CAR-verzekering af te sluiten, ben je standaard verzekerd voor de kosten of vervanging bij schade aan nieuwbouw, verbouwingen en renovaties.

Als je de a.s.r. CAR-verzekering hebt afgesloten, zijn er enkele belangrijke punten om te weten:

Particulieren kunnen ook een aflopende bouw- en montageverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je de werkzaamheden van de aannemer en jouw eigen werkzaamheden die de aannemer in jouw opdracht uitvoert.

In sommige gevallen moet een bouwproject vooraf worden gemeld. In bepaalde situaties moeten de werkzaamheden mogelijk tegen een extra premie of hoger eigen risico worden verzekerd. Niet alle bouwprojecten kunnen worden verzekerd.

Extra dekkingen voor de CAR-verzekering

Met de a.s.r. CAR-verzekering kun je gebruikmaken van extra dekkingen. De verzekeringsadviseur van EVR kan je helpen bij het op maat samenstellen van de verzekering. Enkele mogelijke extra dekkingen zijn:

  • Verhoging van het eigen risico, waardoor de premie wordt verlaagd.
  • Verzekering van aannemersmaterieel. Hiermee ben je verzekerd voor gereedschap, keten, loodsen en hulpconstructies die aanwezig zijn op het bouwterrein en worden gebruikt voor de realisatie van het werk.
  • Verzekering van alle eigendommen van de opdrachtgever. Hieronder vallen alle roerende en onroerende zaken die eigendom zijn van de opdrachtgever en aanwezig moeten zijn bij het bouwproject vanaf het begin van de werkzaamheden.

Ondanks dat je een CAR-verzekering hebt, zijn er situaties waarin je mogelijk geen vergoeding ontvangt, waaronder:

  • Schade aan materialen die niet geschikt zijn voor de werkzaamheden.
  • Schade die onder de garantie van een leverancier valt.
  • Financiële gevolgschade, zoals bedrijfsschade.

Wil je weten welke situaties er sprake is van dekking? Neem dan contact op met de adviseur, zodat we de verschillende situaties kunnen bespreken.

Het afsluiten van de a.s.r. CAR-verzekering

De a.s.r. CAR-verzekering wordt afgesloten via een onafhankelijke verzekeringsadviseur. De adviseur van EVR kan op basis van het offerteverzoek de situatie goed beoordelen, zodat de verzekering perfect aansluit bij jouw onderneming. Zo voorkom je onder- of oververzekering.

Ben je geïnteresseerd in de a.s.r. CAR-verzekering? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met onze onafhankelijke adviseurs, die je graag verder helpen.

Scroll naar boven