Particulier

Wat is een CAR- verzekering?

“Wat is een CAR-verzekering?” CAR staat voor Construction Allrisk. Met behulp van een CAR-verzekering kun je schade verzekeren, die je als ondernemer, aannemer, klusbedrijf, opdrachtgever of architect veroorzaakt tijdens de bouw of verbouwing van een project. Mocht er schade worden aangericht, dan kun je jezelf goed indekken met behulp van deze verzekering. Het hebben van deze verzekering is niet verplicht. Echter kan het afsluiten van deze verzekering zeker wel handig zijn. Zo kunnen de kosten van schade tijdens de bouw of verbouwing van een pand of project enorm oplopen. Dek jezelf goed in en sluit een CAR- verzekering af.

Voor wie is een CAR-verzekering?

Voor wie is een CAR-verzekering geschikt? Een CAR-verzekering is een verzekering, waarmee je schade kan verzekeren, die je veroorzaakt tijdens de bouw of verbouwing van een pand/project. Deze verzekering is geschikt voor architecten, aannemers van een klus, opdrachtgevers en klusbedrijven. Zzp’ers hebben ook baat bij het afsluiten van een CAR-verzekering, maar hiervoor is meer informatie te vinden bij de verzekering zzp bouw.

Wat vergoedt een CAR verzekering?

Een CAR verzekering biedt dekking voor verschillende soorten schade. Wij benoemen graag een paar soorten schade die verzekerd worden met de CAR verzekering.

Met de CAR verzekering ben je gedekt voor de schade die ontstaat aan het opgeleverde bouwwerk of het op te leveren werk. Verder vergoedt het ook de materialen en het aanbrengen van hulpmateriaal. De schade die ontstaan door bijvoorbeeld brand, storm, vandalisme en diefstal worden allemaal vergoedt.

De persoonlijke eigendommen van de directie en van de werknemers zijn ook meeverzekerd met de CAR verzekering. Op een bouwterrein zijn verschillende soorten eigendommen van het personeel te vinden. Wanneer er sprake is van diefstal of schade ben je verzekert voor de schade aan de eigendommen. Alle hulpmaterialen op de bouwplaats zijn ook meeverzekert. Ongeacht de oorzaak is het altijd verzekert voor schade en diefstal.

Heb ik echt een CAR-verzekering nodig?

Het afsluiten van een CAR-verzekering is niet wettelijk verplicht in Nederland. Je kunt dus zelf bepalen of je wel of geen CAR-verzekering afsluit. Het hebben van deze verzekering kan echter wel slim zijn. Zo kan deze verzekering je helpen bij het beschermen van je onderneming tegen het maken van schade tijdens bijvoorbeeld het bouwen of de verbouwing van een pand/project. Soms kan het zelfs voorkomen dat je opdrachtgever van je eist om een CAR-verzekering af te sluiten. De reden hiervoor is dat de opdrachtgever zich wil indekken tegen onnodig risico.

Ben je geïnteresseerd in de CAR-verzekering? Je wilt natuurlijk jezelf goed verzekeren, zodat je bij schade de juiste dekking krijgt. Daarom zullen onze adviseurs met je meekijken, zodat je een verzekering kunt afsluiten, die goed aansluit bij jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Vraag gerust een offerte aan via Verzekering.nl. Ons team van experts helpt je graag verder.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven