Particulier

a.s.r. glasverzekering

Waarom a.s.r. glasverzekering
De a.s.r. glasverzekering verzekerd alle ramen binnen jouw bedrijfsruimte waaronder ramen, glazen toonbanken, glazen cabines en glazen deuren.

Als ondernemer is het belangrijk om je bedrijfsgebouw te verzekeren voor mogelijke calamiteiten. Schade aan het bedrijfsgebouw kan zorgen voor vervelende situaties doordat de financiële schade enorm hoog kan uitvallen. Niet alleen het bedrijfsgebouw verzekeren is als ondernemer belangrijk, maar het glas verzekeren is ook een aandachtspunt. Doordat glas kwetsbaarder is en door middel van een ongeluk eenvoudig schade kan aanbrengen is het een aparte verzekering. Door de a.s.r. glasverzekering af te sluiten ben verzekerd voor alle ramen binnen je bedrijfsruimte, maar ook glazen toonbanken, glazen cabines en glazen deuren zijn verzekerd met de  glasverzekering. Zonder de verzekering moet je zelf opdraven voor de financiële schade aan het glas ondanks dat je een bedrijfsgebouwenverzekering hebt.

Is de a.s.r. glasverzekering geschikt voor jouw bedrijf?

De verzekering is geschikt voor bedrijven die glazen dakkoepels heeft, hardglazen deuren heeft of toonbanken en vitrines hebben. Bedrijven die veel glazen inventaris hebben lopen meer risico op schade aan dit soort inventaris doordat glas erg kwetsbaar is.

In sommige gevallen is de a.s.r. glasverzekering niet geschikt voor jouw bedrijf. Als je als bedrijf je glazen lichtreclame wilt verzekeren is de glasverzekering van a.s.r. niet geschikt voor jouw bedrijf.

Hoe werkt de glasverzekering van a.s.r.?

 • De glasverzekering wordt afgesloten in combinatie met de bedrijfsgebouwenverzekering.
 • Je bent verzekerd tegen beukschade aan ramen en andere glazen inventaris, ongeacht de oorzaak.
 • Breukschade aan glasplaten, vitrines en andere glaselementen is ook gedekt.
 • Voor speciaal glas, zoals gebogen glas of windschermen, is een aparte dekking nodig.

Goed om te weten over de glasverzekering

Hieronder volgen enkele punten met betrekking tot de a.s.r. glasverzekering:

 • Er is geen premieverschil tussen dubbel glas en enkel glas.
 • Kunststoframen vallen standaard onder de glasdekking.
 • Na het eerste jaar kan de glasverzekering op elk gewenst moment worden opgezegd.
 • Een maand na opzegging wordt de verzekering definitief beëindigd.

Extra dekking voor de a.s.r. glasverzekering

De a.s.r. glasverzekering biedt de mogelijkheid om naast de standaard dekking extra opties toe te voegen aan je verzekeringspakket. Bij EVR kun je terecht bij onze verzekeringsspecialisten voor een glasverzekering op maat. Hieronder vind je een opsomming van de extra dekkingen die beschikbaar zijn voor de a.s.r. glasverzekering:

 • Bijzonder glas: Met de extra dekking kun je bijzonder glas meeverzekeren, zoals gebogen glas, glas-in-loodramen of andere speciale soorten glas.
 • Windschermen van glas: Je hebt ook de mogelijkheid om windschermen van glas toe te voegen als extra dekking aan je verzekering.

Ben je benieuwd of deze extra dekkingen noodzakelijk zijn voor jouw onderneming? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseur van EVR. Onze verzekeringsspecialisten kunnen je helpen bij het afsluiten van de a.s.r. glasverzekering.

Wat is er niet verzekerd bij de glasverzekering?

Het kan voorkomen dat de glasverzekering van a.s.r. in sommige gevallen geen dekking biedt. Het is belangrijk om te weten in welke situaties je geen financiële dekking krijgt met de glasverzekering:

 • Schade aan het glas, zelfs als het gaat om een kras.
 • Schade veroorzaakt door brand of blikseminslag.
 • Schade die optreedt tijdens een verbouwing.
 • Schade die ontstaat tijdens een leegstand die langer dan twee maanden duurt.

Wil je weten in welke situaties a.s.r. nog meer niet uitkeert? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Zij zullen je voorzien van informatie en je helpen bij het afsluiten van de a.s.r. glasverzekering.

De glasverzekering afsluiten

De a.s.r. glasverzekering sluit je af bij een onafhankelijke verzekeringsadviseurs van EVR. Onze adviseurs zullen een passende verzekering voor je afsluiten op basis van jouw wensen. Hierdoor weet je zeker dat je een verzekering krijgt die aansluit bij jouw onderneming. Zo ben je nooit verkeerd verzekerd.

De premie van de glasverzekering kan per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betaald worden. De premie wordt berekend op basis van het aantal ruiten groter dan 0,5 m2 in het bedrijfsruimte.

Ben je geïnteresseerd in de glasverzekering? Vul het offerteformulier in en kom in contact met onze onafhankelijke adviseurs die je verder zullen helpen.

Scroll naar boven