Particulier

Wat is het eigen risico bij een glasverzekering?

Meer dan de helft van de verzekeraars rekent geen eigen risico bij glasschade. De verzekeraars die wel een eigen risico rekenen bij glasschade, verschillen enorm. Het eigen risico loopt van €20,- op tot €250,-, afhankelijk van de verzekeraar. Veel verzekeraars van de glasverzekering bieden ook de optie voor een vrijwillig eigen risico.

Vrijwillig eigen risico

Bij veel verzekeringen is er sprake van een eigen risico, wat betekent dat je bij schade ook een deel zelf moet betalen. Het eigen risico is vrijwel nooit meer dan €300,-. Een vrijwillig eigen risico is een mogelijkheid om het eigen risico verder te verhogen, wat dus betekent dat je bij glasschade een groter bedrag zelf moet betalen. Een vrijwillig eigen risico zorgt er wel voor dat de maandelijkse premie lager wordt. Per maand betaal je dus minder, maar bij glasschade betaal je meer.

Schadesturing

Een andere manier waarop het eigen risico kan veranderen, is door middel van schadesturing. Het is mogelijk dat jouw glasverzekeraar in de polisvoorwaarden heeft opgenomen dat je geen eigen risico hoeft te betalen, mits je de glasschade laat repareren door een van de aangegeven herstelbedrijven.

Offerte glasverzekering aanvragen

Een offerte aanvragen op Verzekering.nl gaat erg gemakkelijk. Nadat je de bedrijfsgegevens hebt ingevuld, zullen de deskundigen van EVR contact met je opnemen. Op basis van jouw wensen zullen zij een offerte op maat opstellen, zodat jouw bedrijf verzekerd is tegen de risico’s van glasschade.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven