Vullingen

Tandartsbehandeling: vulling

Eens in de zoveel tijd hebben we een gaatje. Als er een gaatje is ontstaan dan moet deze gevuld worden met een vulling bij de tandarts. Een vulling kan de kies weer repareren. Een gaatje is vaak al pijnlijk genoeg, daarom is het fijn om op de hoogte zijn van de bijkomende kosten.

Kosten vullingen

Hoe duur een vulling is ligt aan een aantal verschillende zaken. Ten eerste of je een verdoving neemt bij de vulling. Dit is vaak wel zo fijn aangezien het pijn kan doen om een gaatje te laten vullen. Een verdoving ligt vaak rond de 8 of 15 euro. Dit ligt aan welke verdoving je nodig hebt. Naast de verdoving liggen de uiteindelijke kosten ook aan wat voor gaatje je hebt en wat voor vulling je daarvoor nodig hebt. Je hebt veel verschillende soorten vullingen. Bijvoorbeeld een eenvlaksvulling, meervlaksvulling, een vulling van composiet of van amalgaam. De kosten hiervan verschillen. De prijs ligt tussen de 25 en 100 euro. De kosten zijn bij alle tandartsen bijna gelijk doordat er vaste maximale tarieven zijn vastgesteld.

Vergoeding vullingen

Tot 18 jaar worden tandartsbezoeken en vullingen volledig vergoed door de basisverzekering. Boven de 18 jaar niet meer. Veel zorgverzekeringen bieden aanvullende verzekering aan speciaal voor de tandarts. Je kunt daarbij kiezen uit meerdere opties. Als je een aanvullende verzekering gaat afsluiten dan kun je het beste eerst voor jezelf nadenken hoeveel je precies het aankomende jaar naar de tandarts gaat en welke behandelingen je verwacht. Dan kun je daarna inschatten welke zorgverzekering voor jou het beste is. Zorgverzekeringen verschillen in tandarts pakketten en in kosten. Vergelijk en bekijk ze allemaal om de beste zorgverzekering voor jezelf uit te kiezen.

Wat is een vulling

Een vulling heb je nodig bij een gaatje of wanneer je tand afbreekt. De kleur van de vulling is wit, goud of zilver. Een vulling voorkomt dat je nog meer pijn gaat krijgen of dat je tand verder aftakelt. De tandarts maakt eerst het aangetaste gedeelte weghalen en het gebied schoonmaken. Daarna plaatst de tandarts de vulling.

Andere tandartskosten

Als je de vullingen die je in het aankomende jaar nodig gaat hebben wilt vergoeden, kun je kijken naar een aanvullende verzekering. Hierin zijn vaak ook andere tandartskosten gedekt. Kijk hier goed naar. Als je te lang met een gaatje loopt kun je bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling nodig gaan hebben. Deze is nog een stuk duurder.

Verzekering afsluiten

Om je aanvullend te verzekeren voor de tandarts moet je goed alle verzekeringen vergelijk om de beste voor jezelf uit te kiezen. Verzekering.nl zet alle zorgverzekeringen voor jou op een rijtje. Bekijk alle zorgverzekeringen en maak voor jezelf een keuze.

Zorgverzekering vergelijken 2024

Scroll naar boven