Beugel verzekering

Verzeker jezelf tegen de hoge kosten van een beugel

Beugel verzekering

Iedereen wil graag rechte tanden en een gezond gebit. Een beugel kan hierbij een goede oplossing bieden. De functie van een beugel is het rechttrekken van je tanden, waardoor zowel het uiterlijk als onderhoud van je tanden verbeterd kunnen worden. Echter kan het nemen van een beugel flink wat geld kosten. Voor een beugel kun je als snel rekenen op een bedrag tussen de € 2.000 en € 4.000. Jammer genoeg worden beugels in de meeste gevallen niet vergoed door je basis zorgverzekering. Je kunt echter wel een aanvullende verzekering afsluiten. Voor volwassenen is een aanvullende beugel verzekering echter niet altijd mogelijk. Ben je op zoek naar een zorgverzekering met beugelvergoeding? Bekijk dan gerust onze website. Via Verzekering.nl kun je de beste beugel verzekeringen vergelijken en afsluiten.

Verzekering beugel volwassenen

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je een beugel laten plaatsen? Dan kan een aanvullende zorg verzekering beugel volwassenen een goede optie zijn. Wanneer je een beugel wil laten plaatsen, kan dat al snel duizenden euro’s kosten. Vaak wordt er door verzekeraars geen vergoeding uitgekeerd voor het plaatsen van een beugel. Als je jezelf wilt indekken tegen de kosten van een beugel, dan is het mogelijk om een aanvullende beugel verzekering af te sluiten. Echter kan het bedrag van je premie voor een beugel zorgverzekering vrij hoog zijn en de dekking laag Om deze redenen kiezen veel mensen ervoor om de kosten van een beugel zelf te betalen.

Verwijzing nodig voor beugel volwassenen?

In veel gevallen krijg je vanuit je tandarts een verwijzing voor een beugel. Echter is een verwijzing niet vereist. Je kunt zelf ook direct een afspraak maken bij een orthodontist. Ben je boven de 18 jaar en wil je een beugel laten plaatsen? Dan kan een verzekering beugel volwassenen een goede uitkomst zijn. Met een verzekering beugel voor volwassenen kun je de kosten van een beugel (gedeeltelijk) laten dekken.

Aanvullend verzekeren voor je beugel

Voorwaarden beugel zorgverzekering

Veel verzekeraars stellen aanvullende voorwaarden, wanneer je een beugel verzekering wilt afsluiten. Voorbeelden van aanvullende voorwaarden bij een zorgverzekering met beugelvergoeding zijn:

Wachttijd

Wanneer je een beugelverzekering wil afsluiten kan het voorkomen dat je verzekeraar een wachttijd hanteert voor vergoedingen. Dit betekent dat je eerst een aantal jaar verzekerd moet zijn bij je verzekeraar, voordat je recht hebt op een vergoeding vanuit de beugel verzekering.

Medische acceptatie

Verzekeraars maken bij de medische acceptatie een inschatting van de kosten die je hebt gemaakt en gaat maken in de toekomst. Aan de hand van deze gegevens zal je verzekeraar bepalen of je wel of niet geaccepteerd wordt voor een zorgverzekering met beugelvergoeding.

Vergoeding

Veel verzekeraars zullen de vergoeding voor een beugel eenmalig uitkeren. Je kunt de kosten van je beugel in de meeste gevallen dus slechts één keer declareren.

Waar kan ik een zorgverzekering met een beugelvergoeding afsluiten?

Een beugel verzekering kun je gemakkelijk online afsluiten via Verzekering.nl. Via Verzekering.nl kun je de goedkoopste aanvullende verzekeringen vinden voor je beugel. Wanneer je een verzekering afsluit, is het van belang dat je een verzekering afsluit die ideaal aansluit bij je persoonlijke situatie. Gelukkig voor jou, kan Verzekering.nl je hierbij een helpende hand bieden. Je kan op onze site gebruik maken van onze vergelijkingstool, zodat je gemakkelijk en snel de best passende beugel verzekeringen kunt vergelijken met elkaar. Zie je een verzekering voor je beugel, die aan je wensen voldoet? Dan kun je de verzekering eenvoudig via Verzekering.nl afsluiten.

Moet ik een eigen risico betalen bij een zorgverzekering met een beugelvergoeding?

Het antwoord op de vraag is nee. Je betaalt in Nederland slechts een eigen risico, indien je gebruik maakt van zorg uit je basis zorgverzekering. Er is echter wel een uitzondering. Orthodontie wordt wel vergoed vanuit de basis zorgverzekering wanneer je te maken hebt met ernstige ontwikkeling of groeistoornissen in je gebit, kaak of mond. Als je een aanvullende beugel verzekering hebt afgesloten, dan betaal je geen eigen risico.

Zorgverzekering met beugelvergoeding

Zorgverzekering met beugelvergoeding vergelijken

Een passende zorgverzekering met een beugelvergoeding vinden, kan door veel mensen als lastig worden ervaren. Gelukkig kan Verzekering.nl je helpen bij het vinden van een goedkope en passende verzekering. Een beugel aanschaffen is niet bepaald goedkoop. Daarom is het van belang dat je een goede verzekering vindt tegen een scherpe premie en met een uitgebreide dekking. Via Verzekering.nl hebben wij een vergelijkingstool, waarmee je goedkope beugel verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Druk de knop onderaan de pagina en bekijk wat er mogelijk is voor jou. Vind een goedkope beugel verzekering via Verzekering.nl.

Vergelijk een zorgverzekering voor 2024

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven