Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Zorgverzekering zwanger

De beste zorg voor tijdens je zwangerschap

Zwanger zorgverzekering afsluiten

  • Professioneel, objectief en onafhankelijk
  • Vergelijk alle zorgverzekeringen op één plek
  • Kies zelf de best passende zorgverzekering zwanger
  • Zorgverzekering afsluiten en direct besparen

Zorgverzekering zwanger

Wanneer je zwanger bent zit je natuurlijk letterlijk en figuurlijk vol van geluk. Heel veel mensen vergeten dan ook rekening te houden met hun zorgverzekering. Wanneer je zwanger bent komen er natuurlijk veel dingen bij kijken: de bevalling, echo’s, kraamzorg en nog veel meer. Deze voorgenoemde zorg kost ook veel geld. Daarom is het goed als je goed uitzoekt wat er precies onder het basispakket verzekering zwanger valt.

Zwanger zorgverzekering

Basispakket zorgverzekering zwanger

In het basispakket van je zorgverzekering zwanger word je gedekt voor:

Echo

Wanneer je zwanger bent, wil je waarschijnlijk weten of de echo’s van jouw baby gedekt worden met de basis zorgverzekering zwanger. De echo’s van je baby worden vergoedt met de basis zorgverzekering. Met de basis zorgverzekering zwanger word je gedekt voor de reguliere termijnecho’s, de 20-weken echo en de 13-weken echo.

Kraamzorg

Met de basis zorgverzekering word kraamzorg van minimaal 24 uur en maximaal 80 uur vergoed. De uren van de kraamzorg worden onderverdeeld over 8 dagen. Het aantal uren kraamzorg is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Met de basis zorgverzekering zwanger krijg je standaard kraamzorg van 49 uur bij borstvoeding of 45 uur bij flesvoeding. Mocht je kraamzorg in het ziekenhuis krijgen, dan wordt er een bedrag van € 37 in rekening gebracht.

Invasieve diagnostiek

De basis zorgverzekering zwanger dekt de kosten van invasieve diagnostiek. Je kan hierbij denken aan kosten voor de vlokkentest of vruchtwaterpunctie.

Bevalling

Met de basis zorgverzekering zwanger worden thuisbevallingen en ziekenhuisbevallingen met medische noodzaak gedekt. Wil je een poliklinische bevalling? Dan krijg je een bedrag van € 225 uitgekeerd. Het overige bedrag moet je dan wel zelf betalen in de vorm van een eigen bijdrage.

Prenatrale screening

Het gesprek vooraf van de Prenatrale screening, ook wel counseling genoemd, wordt vergoed door de basis zorgverzekering zwanger. Je kan vervolgens na dit gesprek kiezen voor een combinatietest van € 180 of een NIPT van € 175.

Beste zorgverzekeraars voor zwangerschap

Welke zorgverzekering zwanger

Met de zorgverzekering voor zwangere heb je ook de mogelijkheden om jouw basispakket aan te vullen met aanvullende dekkingen. Je kunt hierbij denken aan zwangerschap cursussen, kraampakket, prenetrale testen en fysiotherapie. Tijdens jouw zwangerschap kun je in sommige gevallen net even wat meer hulp gebruiken dan normaal. Het is dan ook fijn als je jezelf goed verzekerd in zulke situaties. Bekijk wat er mogelijk is met de zorgverzekering zwanger via onze site.

Onverwacht zwanger zorgverzekering

Raak je onverwacht zwanger? Dan is het slim om een zorgverzekering af te sluiten die goed bij jouw nieuwe situatie past. In de maanden november en december heb je de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Als je onverwacht zwanger bent en niet meer kunt switchen van verzekeraar. Kun je ervoor kiezen om jouw verzekering te wijzigen bij jouw zorgverzekeraar, zodat je een zorgverzekering kan afsluiten die bij jouw situatie past. Heb je hulp nodig met informatie over de zorgverzekering als je onverwacht zwanger raakt? Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Direct berekenen
Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright