Zakelijk

Tandarts vanaf 18 jaar

Een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts kan zinvol zijn als je veel en regelmatig de tandartspraktijk opzoekt. Meestal wordt tandheelkundige zorg voor volwassenen niet vergoed uit het basispakket. Je kan dan inderdaad een aanvullende tand verzekering afsuiten. Er geldt voor sommige verzekeringen een medische selectie. Je kan niet worden geaccepteerd als je gebit te ernstig is. Er zijn ook andere voorwaarden zoals: leeftijdsafhankelijke premie of wachttijd. Bekijk de webpagina voor meer informatie over de tandarts verzekering vanaf 18 jaar.

Vergoeding vanuit basisverzekering tandheelkunde

Als 18-jarige krijg je de tandheelkundige zorg al niet meer vergoed. Dit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering tenzij er sprake is van een bijzondere aandoening aan het gebit. Dit kan een ontwikkelingsstoornis of groeistoornis zijn bij het gebit, de kaak of de mond.

Als je niet zo een aandoening hebt en toch wel verzekerd wilt zijn, dan kan er een aanvullende verzekering worden afgesloten.

Handigheidjes voor het afsluiten van een tandartsverzekering

Er zijn diverse tandartsverzekeringen. Sommige van de verzekeraars bieden een brede en aanvullende verzekering terwijl andere juist een hele specifieke tandverzekering biedt. Je moet op een paar dingen letten bij het aansluiten van een aanvullende verzekering.

Vergoeding tandarts

Het maximumbedrag:

Er wordt door veel verzekeraars een bepaald maximumbedrag gehanteerd wat zij per jaar uitkeren voor de vergoeding tandarts. Dit bedrag voor een vergoeding tandarts kan verschillen per pakket. Het is in het algemeen wel hoe meer premie je betaalt hoe hoger je maximumbedrag is.

Vergoedingspercentage

Er wordt ook door een hoop verzekeraas een vergoedingspercentage gehanteerd zoals 75% of 80%. Dit bedrag voor de vergoeding tandarts wordt meestal ook gecombineerd met een maximumbedrag zoals 75% tot 250 euro

Tandartsverzekering vanaf 18 jaar

Soorten tandheelkunde

Per tandartsverzekering kan het verschillen welke behandelcodes worden gedekt. Sommige behandelingen kunnen ook een lagere vergoeding krijgen. Dit is al helemaal belangrijk als je weet dat je het komend jaar een bepaald soort behandeling moet ondergaan.

Een tandartsverzekering afsluiten

Het is belangrijk om voor jouw situatie uit te rekenen of een aanvullende verzekering daadwerkelijk goedkoper is. Als je enkel voor controles naar de tandarts gaat, dat is het niet in jouw voordeel om een aanvullende verzekering af te sluiten. Als er veel meer bezoeken naar de tandarts en mondhygiënist worden gemaakt dat kan een aanvullende verzekering je wel degelijk geld besparen.

Voorwaarden

Er geldt voor sommige verzekeringen een medische selectie. Je kan niet worden geaccepteerd als je gebit te ernstig is. Er zijn ook andere voorwaarden zoals: leeftijdsafhankelijke premie of wachttijd

Acceptatie aanvullende verzekering

Wanneer je een aanvullende tandartsverzekering wilt afsluiten, vindt er in de meeste gevallen een acceptatie proces plaats. Er wordt door je zorgverzekeraar dan gekeken naar een aantal dingen:

  • Tandartsverklaring. Wanneer je een verzekering voor tandarts wilt afsluiten, wordt er door je verzekeraar gevraagd naar een verklaring van je tandarts. Deze verklaring moet een indicatie geven van de staat van je gebit.
  • Vragenlijst. Zorgverzekeraars kunnen in bepaalde gevallen werken met vragenlijsten. Je krijgt hierbij vragen voorgesteld over de staat van je gebit. Vervolgens zullen de antwoorden op de vragenlijst worden beoordeeld door een adviseur. Als je wordt afgewezen naar aanleiding van de vragenlijst, moet je jezelf aanmelden bij een andere verzekeraar.
  • Wachttijd. Er zijn zorgverzekeraars die een wachttijd toepassen. Als er een wachttijd wordt toegepast door je verzekeraar, moet je bijvoorbeeld eerst een jaar verzekerd zijn met je tandartsverzekering voordat je recht hebt op een vergoeding.

Bruggen en kronen vergoeding tandarts

Brug tandarts vergoeding

Wanneer je een brug of een kroon wilt laten plaatsen, wordt dat niet vanuit de basisverzekering vergoed met een brug tandarts vergoeding. Een brug tandarts vergoeding, krijg je vanuit je aanvullende verzekering wel vergoed. Je kan ervoor kiezen om de kosten voor het plaatsen van kronen of bruggen zelf te betalen. Ook kan je jezelf verzekeren met een aanvullende verzekering, waardoor je een brug tandarts vergoeding krijgt, indien je bruggen of kronen wilt laten plaatsen.

Verzekering tandarts vanaf 18 jaar vergelijken

Een tandartsverzekering afsluiten

Het is belangrijk om voor jouw situatie uit te rekenen of een aanvullende verzekering daadwerkelijk goedkoper is. Als je enkel voor controles naar de tandarts gaat, dat is het niet in jouw voordeel om een aanvullende verzekering af te sluiten voor een vergoeding tandarts. Als er veel meer bezoeken naar de tandarts en mondhygiënist worden gemaakt dat kan een aanvullende verzekering je wel degelijk geld besparen.

Tandartsverzekering vergelijken

Vergelijk de goedkoopste tandartsverzekeringen voor
volwassenen via Verzekering.nl. Dit kan snel en eenvoudig en zonder al te veel gedoe.
Je kan via onze site verschillende verzekeringen voor tandarts vergelijken en
afsluiten. Ben je opzoek naar een aanvullende tandartsverzekering? Wij helpen
je graag! Bekijk de mogelijkheden voor een aanvullende tandartsverzekering. Sluit goede verzekeringen af via ons en krijg de beste vergoeding tandarts. Druk
de vergelijk button hieronder en kijk welke tandartsverzekeringen je via ons
kan afsluiten.

Vergelijk aanvullende verzekeringen voor 2024

Scroll naar boven