Zakelijk

Sterilisatie

Sterilisatie

Sterilisatie is het begrip voor een ingreep waardoor bij een man of vrouw de mogelijkheid tot voortplanten wordt weggenomen. Dit is een vorm van anticonceptie. Bij het steriliseren van het mannelijk geslacht worden de zaadleiders onderbroken. Bij het steriliseren van het vrouwelijk geslacht worden de eileiders afgesloten.

Kosten sterilisatie vrouw

De kosten voor een sterilisatie bij een vrouw zijn hoger dan bij een man. Dit komt omdat de operatie veel ingrijpender is bij de vrouw dan bij de man. Een sterilisatie voor een vrouw kost gemiddeld €1300 tot €1500, maar houdt er rekening mee dat sommige ziekenhuizen hogere kosten hebben als het gaat om deze ingreep.

Kosten sterilisatie man

De kosten voor een sterilisatie bij een man zijn veel lager dan bij een vrouw omdat bij de man een kleinere operatie plaatsvindt. Ondanks dat de kosten per ziekenhuis kunnen verschillen kan je er van uit gaan dat het gemiddeld tussen de €350,- tot €400,- kost.

Vergoeding sterilisatie

Wordt sterilisatie vergoed?

Wordt sterilisatie vergoed? Nee, Sterilisatie wordt niet
vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je zelf de behandelingen
van sterilisatie moet bekostigen. Wil je niet zelf voor de kosten van sterilisatie
opdraaien? Dan kun je jezelf altijd aanvullend verzekeren.

 

Sterilisatie man vergoed

Als je een man bent en geen kinderen meer wilt, kun je ervoor kiezen om je te laten steriliseren. De zoals eerder genoemd in de tekst kost een sterilisatie voor een man tussen rond de 400 euro. De sterilisatie man wordt niet vergoed door je basis zorgverzekering. Dit betekent dat je het voorgenoemde bedrag voor de sterilisatie man niet vergoed krijgt met je basisverzekering.

Wanneer wordt sterilisatie vergoed?

Vanuit de basis zorgverzekering krijg je geen vergoeding voor het steriliseren. Je kan daarentegen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Voor een sterilisatie moet je in vrijwel alle gevallen doorverwezen zijn door je huisarts. Als je eenmaal door gewezen bent is het voordeliger om naar een ziekenhuis of kliniek te gaan waar je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Dit is zo omdat dan je meer vergoed krijgt dan bij een niet gecontracteerde zorgverlener.

Verzekering sterilisatie

Aanvullend verzekeren op Verzekering.nl

Wanneer je de kosten voor sterilisatie wilt dekken, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Zo hoef je niet zelf de kosten van de behandeling te bekostigen. Op Verzekering.nl hebben we een groot aantal verzekeringen, waarbij je goede aanvullende dekkingen kunt afsluiten. Wij hebben namelijk samenwerkingen met veel zorgverzekeraars, zodat jij een zorgpakket kan samenstellen die ideaal is voor jou. Je kunt op onze site verzekeringen vergelijken en afsluiten. Bekijk met behulp van de knop hieronder wat er mogelijk is voor jou. Vergelijk de beste verzekeringen op Verzekering.nl!

Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Scroll naar boven