Zakelijk

Second opinion

Second opinion vergoeding

Wat houdt een second opinion in?

Als je niet zeker bent van het advies dat door je huisarts of specialist gesteld is, dan kan je kiezen om een mening te vragen van andere dokter of specialist dan degene die je behandelt. De mening vragen van een andere specialist heet second opinion. Dit wordt voornamelijk gedaan bij erge aandoeningen zo dat je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt.

Voor wat kan een second opinion worden aangevraagd?

Vooropgesteld is het belangrijk om te onthouden dat artsen je goede adviezen en hulp geven. Je moet dan ook niet bij elke ingreep of advies een second opinion aanvragen. Je kan dit voornamelijk aanvragen bij een advies of ingrijp met grote gevolgen. Het aanvragen van een second opinion kan aan gevragen worden bij diverse instanties; ziekenhuis, kliniek, fysiotherapeut, huisarts en etc.

Hoe kan een second opinion worden aangevraagd?

Voor het aanvragen van een second opinion moet er een verwijzing van de huisarts of arts door wie je behandeld bent zijn. Artsen hebben hier vaak mee te maken. Je moet je niet bezwaard voelen als jij een second opinion wil aanvragen, jij hebt immers het recht om een second opinion aan te vragen. Artsen kunnen jouw aanvraag eigenlijk in bijna geen enkel geval weigeren. Als je de doorverwijzing eenmaal hebt kan je een afspraak maken en gaan naar de arts die jij wilt. Je specialist of huisarts kan je ook een andere arts aanraden.

Altijd second opinion opvragen?

Je kan altijd een second opinion opvragen. Je hebt hier immers recht op. Stel je voor dat je twijfelt over de diagnose van de arts, kun je ook gewoon alsnog een second opinion opvragen. Je kunt dus altijd een second opinion opvragen.

Vergoeding voor second opinion per verzekering

Op een second opinion heb jij recht als patiënt. Een second opinion wordt vergoed uit de basisverzekering, indien je een verwijzing van je arts. De behandeling gaat echter wel eerst van je eigen risico af. Heb je geen verwijzing gekregen? Dan moet je zelf de kosten voor een second opinion betalen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten, die de kosten van een second opinion wel dekt. Via onze site kun je de beste aanvullende verzekeringen vinden. Bekijk welke verzekeringen het beste bij jouw situatie passen.

Second opinion verzekeren

Vergelijk second opinion verzekeringen

Vergelijk op Verzekering.nl de beste verzekeringen. Ook als je opzoek bent voor second opinion verzekeringen, kun je bij ons terecht. Als je geen verwijzing hebt van de arts, moet je jammer genoeg de kosten zelf betalen. Gelukkig voor jou, kun je er altijd voor kiezen om je aanvullend te verzekeren voor een second opinion, zodat je zelf niet voor de hoge kosten hoeft op te draaien. Bekijk de vergelijker hieronder en bekijk welke aanvullende verzekeringen het beste bij je passen.

Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Scroll naar boven