Orthodontie vergoeding

Orthodontie vergoeding

Orthodontie

De behandelingen voor orthodontie verbeteren je gebit door scheve tanden en kiezen recht te zetten. Met behulp van orthodontie kunnen tandartsspecialisten de ontwikkeling van tanden en kiezen in de gaten houden en begeleiden. De basis zorgverzekering dekt veel verschillende tandheelkundige behandelingen. Er is wel onderscheid, namelijk mondzorg voor verzekerden jonger dan 18 jaar en verzekerden ouder dan 18 jaar. Daarnaast zijn bepaalde behandelingen van toepassing op alle verzekerden. Je leeftijd doet er dan niet toe.

Wat kost orthodontie?

De kosten van een beugel variëren heel erg. Wat je uitgeeft aan een beugel hangt namelijk af van het type beugel dat je nodig hebt. Bij het aanschaffen van een beugel kun je gemiddeld rekenen op een bedrag tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Je kunt dit bedrag zelf betalen. Ook kun je ervoor kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren, zodat je niet zelf voor de hoge kosten van een beugel hoeft op te draaien.

Vergoeding orthodontie volwassenen

Vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar

Orthodontie wordt vrijwel nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Ook niet bij kinderen onder de 18 jaar. Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding wanneer er sprake is van bijzonder omstandigheden, zoals schisis. Is hier geen spraken van moet je de behandeling zelf betalen, met een aanvullende verzekering kan je een volledige of gedeeltelijke vergoeding orthodontie volwassenen krijgen.

Wachttijd vergoeding orthodontie

Wanneer je een verzekering voor orthodontie wilt afsluiten, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een wachttijd. Wat is een wachttijd? Voordat je gebruik kan maken van een orthodontie vergoeding, moet je bij bepaalde verzekeraars eerst minimaal een aantal maanden verzekerd zijn met een orthodontie verzekering. De wachttijd is meestal minimaal 12 maanden. Dat betekent dat je in zo’n geval minimaal 12 maanden verzekerd moet zijn voordat je recht hebt op een vergoeding orthodontie. Wil je jezelf verzekeren voor een vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar? Dat kan via Verzekering.nl. Bekijk met de link onderaan de pagina welke verzekeringen voor orthodontie goed bij jouw wensen past.

Hoe werkt een orthodontie vergoeding?

De orthodontie vergoeding krijg je niet zomaar. Je krijgt een orthodontie vergoeding vanaf 18 jaar namelijk niet vergoed vanuit je basis zorgverzekering. Als je 18 jaar of jonger bent kan je in uitzonderlijke gevallen wel vergoed worden met een orthodontie vergoeding. Als je ouder dan 18 jaar bent, kan het echter verstandig zijn om jezelf te verzekeren voor een vergoeding orthodontie met een aanvullende verzekering. De dekking, voorwaarden en premie voor je aanvullende orthodontie verzekering kunnen verschillen per verzekeraar. Wil je jezelf verzekeren voor een orthodontie vergoeding volwassenen? Bekijk dan ons grote aanbond aan aanvullende verzekeringen.

Vergoeding orthodontie Vergelijken

Vergelijk verzekeringen orthodontie

Vergelijk de beste orthodontie verzekeringen via Verzekering.nl.
Ben je opzoek naar een verzekering, waarmee je gedekt wordt voor de kosten van
orthodontie? Dan kun je bij ons goed terecht. Wij bieden de beste en
goedkoopste verzekeringen voor orthodontie aan op onze site. Bekijk welke
verzekering het beste past bij jouw behoeften en sluit de verzekering af via
Verzekering.nl. druk de knop van hieronder en kijk welke verzekeringen je via
ons kan afsluiten.

Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Scroll naar boven