Zakelijk

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Dekking zorgverzekering

Fysiotherapie vergoeding

Fysiotherapie is een paramedisch beroep in de geneeskunde die zich toelegt op het behandelen van ongemakken van het ondersteunings- en bewegingssysteem van de mens. Met ondersteuning van lichaamsbeweging met verschillende soorten fysiotherapiesessies kan de patiënt die last heeft over de ondersteuning van het bewegingsapparaat de mobiliteit helpen verbeteren en pijn verminderen. Er zijn veel vormen van fysiotherapie om ongemak te behandelen, zoals oefentherapie, massagetherapie, fysiotherapie en elektrotherapie. De fysiotherapeut doet lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en overlegt met de patiënt. De patiënt is altijd verantwoordelijk voor zijn eigen herstel. De fysiotherapeut speelt daarin een ondersteunende rol.

Losse verzekering fysiotherapie

Je kunt ervoor kiezen om een losse verzekering voor fysiotherapie af te sluiten. Het is natuurlijk wel belangrijk om te kijken of de aanvullende dekking wel aansluit bij je persoonlijke situatie. Doe jij bijvoorbeeld aan een sport waar de kans groot is dat je aandoeningen of blessures kan oplopen? Dan kan het handig zijn om een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie af te sluiten, zodat je een verzekering hebt die goed aansluit bij je zorgbehoefte.

Vergoeding fysiotherapie

Vergoeding fysiotherapie voor jongeren onder de 18 jaar

Jongeren onder de 18 jaar kunnen de eerste 9 fysiotherapieën en oefentherapieën vergoed krijgen. Zijn deze behandelingen uiteindelijk niet genoeg? In dat geval vergoedt de zorgverzekeraar meer behandelingskosten (maximaal 9). Jongeren met chronische ziekten kunnen alle lichamelijke en herstellende behandelingen vergoed krijgen. Deze ziekten staan op de website van de rijksoverheid op de zogenaamde chronische lijst van de Zorgverzekeringswet. Deze lijst bevat veel medische termen. Je kan ook contact opnemen met je zorgverzekering of fysiotherapeut als je niet zeker weet of je aandoening op deze lijst staat.

Vergoeding fysiotherapie voor 18 jaar en ouder

Wat valt er onder de fysiotherapie vergoeding? Als je een chronische aandoening hebt krijg je vanaf de 21e behandeling fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf. Deze 20 behandelingen zijn per aandoening en niet per kalenderjaar. Deze ziekten staan op de website van de rijksoverheid op de zogenaamde chronische lijst van de Zorgverzekeringswet. Deze lijst bevat veel medische termen. Je kan ook contact opnemen met je zorgverzekeraar of fysiotherapeut als je niet zeker weet of je aandoening op deze lijst staat. Heb je geen chronische ziekte? Dan wordt de fysiotherapie vergoeding niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten waar je een fysiotherapie vergoeding krijgt voor je behandelingen. Er is een groot verschil tussen verzekeraars en tussen aanvullende dekkingen per verzekeraar voor het aantal gedekte fysiotherapie behandelingen. De wat kleinere aanvullende dekkingen geven soms maar 6 behandelingen per jaar. De meest uitgebreide dekkingen bieden soms wel dekking tot 50 fysiotherapie behandelingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het is dus raadzaam goed na te gaan hoeveel fysiotherapie je verwacht nodig te hebben en daarbij de aanvullende zorgverzekering te kiezen die je het meeste biedt.

Fysiotherapie vergoeding na operatie

Nadat je geopereerd bent, kun je in sommige vallen behoefte hebben aan fysiotherapeutische zorg. Wordt deze zorg dan vergoed door je verzekeraar? Na een operatie worden de kosten voor fysiotherapeutische zorg gedekt vanuit de basis zorgverzekering, wanneer je aandoening vermeld staat op de chronische lijst. Wanneer je gebruik maakt van de fysiotherapeutische zorg na een operatie heb je echter wel een verwijzing van je (huis)arts nodig. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 12 maanden fysiotherapie na een operatie. Echter geldt deze fysiotherapie vergoeding alleen als je fysiotherapeutische zorg medisch noodzakelijk is.

Fysiotherapie vergoeding chronisch

Als je geopereerd wordt voor een chronische aandoening, kan je vergoed worden door je zorgverzekeraar. In het geval dat je vergoed wordt voor je behandeling spreken we ook wel van een chronische vergoeding. De chronische vergoeding kan qua levensloop variëren van 3 maanden tot levenslang. Je kan een chronische vergoeding voor fysiotherapeutische behandelingen aanvragen, als je een verwijzing van een medische specialist hebt gekregen. Op deze verwijzing moet de medische diagnose voor je aandoening vermeld staan. Wanneer je een verwijzing van je huisarts krijgt kan dit in dus vaak niet voldoende zijn voor het aanvragen van een chronische vergoeding.

Vergelijk fysiotherapie verzekeringen

Wil je een verzekering voor fysiotherapie afsluiten? Dat kan eenvoudig via Verzekering.nl. Bij ons heb je een ruime keuze uit goede fysiotherapie verzekeringen. Je kan via Verzekering.nl de goedkoopste verzekeringen voor fysiotherapie vergelijken en afsluiten. Bekijk de beste fysiotherapie verzekeringen via Verzkering.nl. Gebruik de knop hieronder en kijk welke fysio zorgverzekering het beste bij jouw zorgbehoeften past.

Vergelijk een zorgverzekering voor 2024

Scroll naar boven