Zakelijk

Cholesterol onderzoek

Cholesterol onderzoek

Wat is een cholesterolonderzoek?

Bij een cholesteroltest wordt het cholesterolgehalte in het bloed gecontroleerd door een bloedtest. Er zijn veel factoren die een verband hebben met het verhoogde risico op een hoog cholesterolgehalte. Voorbeelden hiervan zijn: diabetes, bloeddruk hoger dan 140 mmHG, roken bij mensen ouder dan 50 jaar, een slechte nierfunctie. Deze (en andere) aandoeningen kunnen het cholesterol verhogen, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Sommige aanvullende zorgverzekeringen van zorgverzekeraars omvatten een vergoeding voor cholesterolonderzoeken. Cholesterolonderzoek is een vorm van preventief medisch onderzoek en is daarom niet opgenomen in de basisverzekering.

Risico’s hoog cholesterol

Een hoog cholesterol houdt in dat je een hoog gehalte van cholesterol in je bloed hebt. Dit kan hart- en vaatziekten tot gevolg hebben. Een hoog cholesterol kan het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Bij een hoog cholesterol kunnen delen van cholesterol vastklampen aan de wanden van de slagaders, waardoor de slagaders vernauwd worden en het bloed minder goed door de slagaders kan stromen.

Zelf cholesterol meten

Je kunt zelf de hoogte van je cholesterol meten. Dit kun je doen door een zelftest aan te schaffen bij een drogist of apotheek. Met behulp van de zelftest kun je een goede indicatie krijgen van je cholesterolgehalte. Als de zelftest toepassen, moet je een druppeltje van je bloed laten vallen op een speciale strip. Deze strip direct informatie geven over je cholesterolgehalte.

Cholesterolonderzoek

Vergoeding medicijnen cholesterol

Wanneer je een verhoogd cholesterol hebt, kun je medicijnen voorgeschreven krijgen door je (huis)arts. Met behulp van deze medicijnen kan je cholesterolgehalte verlaagt worden. Wanneer je hart -en vaatziekten hebt, krijg je in de meeste gevallen medicijnen vanuit de basisverzekering vergoed. Dat geldt echter alleen voor medicijnen die vermeld staan op het Geneesmiddelen vergoedingssysteem. In het geval dat je geneesmiddelen gebruikt die niet zijn opgenomen in het Geneesmiddelen vergoedingssysteem, dan kun je aanvullende verzekeringen afsluiten om de kosten van de geneesmiddelen te dekken.

Vergelijk aanvullende verzekering voor cholesterolonderzoek

Ben je opzoek naar een aanvullende verzekering, waarmee je
gedekt bent voor cholesterolonderzoek? Dan kun je die verzekering vinden via
Verzekering.nl. Via Verzekering.nl kun je aanvullende verzekeringen voor cholesterolonderzoek
bekijken en vergelijken. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor het afsluiten
van een cholesterol verzekering. Druk de knop hieronder en vergelijk de beste
aanvullende verzekeringen.

Vergelijk zorgverzekeringen 2024

Scroll naar boven