Buikwandcorrectie vergoeding

De vergoeding van een boekwandcorrectie:

Buikwand vergoeding

Overtollig huidoverschot kan diverse oorzaken hebben zoals gewichtsverlies, zwangerschap, of simpelweg ouderdom. Een buikwandcorrectie kan echter ervoor zorgen dat de overtollige huid verwijderd kan worden. De kosten van een buikwandcorrectie kunnen vergoed worden vanuit je basis zorgverzekering. Maar in welke scenario’s geld dat? Wat zijn de kosten van een buikwandcorrectie? Wat wordt er precies verzekerd bij een buikwandcorrectie? In dit artikel zullen we alle vragen beantwoorden. Lees gerust verder voor meer informatie over een buikwandcorrectie verzekering.

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij de uitvoering wordt de overtollige huid en het onderhuidse ver van je buik weggehaald. In bepaalde gevallen worden de buikspieren nog een keer aangespannen, waardoor de buikwand strakker wordt gemaakt. Een buikwandcorrectie, ook wel buikwandplastiek genoemd, kan een oplossing bieden bij overtollig huid of vet rond de buik. In veel gevallen ontstaat huid- en vet overschot door ouderdom, afvallen of na medische ingrepen. Huidoverschot kan veel gezondheidsklachten veroorzaken waaronder: smetplekken, rugklachten en de irritatie van je huid. Een buikwandcorrectie kan echter een gepaste oplossing bieden voor al de voorgenoemde klachten.


De kosten van een buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie kosten kunnen sterk verschillen door factoren zoals: locatie van de operatie en complexiteit van de procedure. In Nederland kun je rekenen op een prijskaartje van minimaal € 3.000 euro. Het is belangrijk om op te merken dat de buikwandcorrectie kosten ook kunnen variëren door het gekozen type buikwandcorrecties waaronder:

 

  • Volledige buikwandcorrectie
  • Mini- buikwandcorrectie
  • Endoscopische buikwandcorrectie
  • Liposuctie van de buik.

Is mijn buikwandcorrectie verzekerd?

Bij zowel mannen als vrouwen kan er verslapping in de buikwand ontstaan, waardoor er een overschot van huid ontstaat in de buikregio. Met een buikwandcorrectie wordt het overtollige vet en onderhuidse vet verwijderd. Maar heb je recht op een buikwand vergoeding vanuit je zorgverzekering? Goede vraag. In het geval dat de correctie van de buikwand een medische noodzaak is, dan wordt de operatie vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Er is sprake van medische noodzaak wanneer je lichamelijke aandoeningen ondervindt zoals smetplekken en verminking door een bepaalde ziekte. Ben je op zoek naar een passende basisverzekering tegen een scherpe premie? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het goede adres. Vul gerust onze vergelijkingstool en vergelijk verzekeringen die goed aansluiten bij je persoonlijke wensen en behoeften.

De buikwandcorrectie vergoeding vanuit aanvullende verzekeringen

Overweeg je een buikwandcorrectie te nemen? Dan kan alleen een arts je een medische indicatie geven. Daarnaast heb je ook toestemming van je zorgverzekeraar nodig. In het geval dat je geen medische indicatie krijgt en je toch een correctie voor de buikwand wilt laten doen, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Echter krijg je niet altijd een buikwand vergoeding met een aanvullende verzekering. Sommige verzekeraars geven voorwaarden bij een buikwandcorrectie verzekering of bieden een kortingsregeling aan. De kosten van een buikwandoperatie kunnen variëren tussen de € 3.000 en € 7.000. In het geval dat de vergoeding vanuit je aanvullende verzekering lager is dan de operatiekosten, dan moet je het verschil uit eigen portemonnee betalen. Het is dus aan te raden om de polisvoorwaarden van je verzekering goed door te nemen.

 

Een buikwandcorrectie verzekering afsluiten

Een buikwandcorrectie is niet bepaald goedkoop. Zo kunnen de kosten van een buikwandcorrectie in bepaalde gevallen zelfs oplopen tot ruim € 10.000. Het bedrag dat je betaalt voor deze ingreep is sterk afhankelijk van factoren waaronder: de hoeveelheid huid die weggesneden moet worden. Op zoek naar een zorgverzekering met een buikwandcorrectie vergoeding? Maak dan gerust gebruik van onze onafhankelijke vergelijkingstool. Vul je gegevens in en bekijk de best passende buikwand verzekeringen. Bekijk wat er mogelijk is voor jou!

Vergelijk aanvullende verzekeringen voor 2024

Scroll naar boven