Zakelijk

Ooglasering kosten & vergoeding

Ooglasering kosten & vergoeding

Indien je last hebt van zichtproblemen of een cilinderafwijking, kan een ooglaserbehandeling je helpen om weer van goed zicht te genieten. Maar worden de ooglasering kosten ook vergoed door je basisverzekering? Nee, is het antwoord. Over het algemeen zal je zorgverzekering de kosten niet vergoeden. Echter is het wel mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee kun je een deel van de kosten vergoed krijgen. Wil je meer weten over de ooglasering kosten & vergoeding? Lees dan gerust verder.

Wat is ooglaseren?

Tijdens een ooglaserbehandeling worden aanpassingen aan de vorm van het hoornvlies gedaan met behulp van een laserstraal. Deze behandeling kan refractieafwijkingen zoals verziendheid en cilinderafwijking verhelpen. Deze behandeling kan over het algemeen pijnloos verricht worden. De artsen zullen namelijk je oog met oogdruppels verdoven, zodat je geen pijn zal ervaren tijdens de behandeling.

Zitten er gevaren aan ooglaseren?

Met behulp van ooglaseren kun je de ongemakken van lenzen en brillen achterwege laten. Tegelijkertijd kun je ook oogaandoeningen zoals verziendheid en bijziendheid genezen met deze behandeling. Echter komen er bij elke operatie risico’s kijken. Zo ook bij een ooglaserbehandeling. Volgens de gegevens van FYEO zijn veelvoorkomende risico’s van ooglaseren:

  • Droge ogen
  • Lichtgevoeligheid
  • Starbursting
  • Vertroebeling van het hoornvlies
  • Infectie

Over het algemeen ondergaan de meeste mensen met succes een ooglaserbehandeling zonder ernstige complicaties. Veel risico’s kunnen voorafgaand aan de behandeling verminderd worden. Zo is het verstandig om een ervaren chirurg te kiezen, en wordt er aangeraden zorgvuldig de instructies voor nazorg op te volgen.

Ben je van plan om je ogen te laten laseren? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten, zodat je de kosten voor de operatie gedeeltelijk kunt terugkrijgen met een ooglasering vergoeding. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk en snel aanvullende verzekeringen voor ooglaser vergoeding vinden, vergelijken en afsluiten. Neem gerust een kijkje op onze website en bespaar flink op je premie.

De kosten van ooglaseren

Wat zijn de ooglaseren kosten precies voor mij? Wat een ooglaseren behandeling kost is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gekozen chirurg of kliniek. Over het algemeen kun je voor zo’n behandeling een bedrag van tussen de € 1.000 en € 3.000 per oog verwachten. De factoren die van invloed zijn op de ooglaseren kosten zijn:

  • Je individuele zorgbehoeften
  • Type procedure (zoals LASIK, PRK of LASEK)
  • Je keuze in kliniek of chirurg
  • De locatie van de behandeling

De vergoeding voor ooglaserbehandelingen

Ben je van plan om je ogen te laten laseren? Dan kan het afsluiten van een aanvullende verzekering een verstandige keuze zijn. Een basisverzekering biedt slechts in uitzonderlijke gevallen een vergoeding voor je behandeling. Voorbeelden van uitzonderlijke gevallen zijn bijvoorbeeld intolerantie voor contactlenzen en een grote afwijking van beide ogen (4 dioptrieën).

Val je niet in de uitzonderlijke gevallen, dan moet je de ooglaseren kosten zelf betalen. Dit is niet bepaald goedkoop. Als je niet voor het volledige bedrag van ooglaseren wilt opdraaien, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Met behulp van deze aanvullende verzekering kun je rekenen op een ooglaseren vergoeding.

Ooglaserbehandelingen online verzekeren

Heb je problemen met je zicht of een cilinderafwijking in het oog? Dan kun je kiezen voor een ooglaserbehandeling. Via Verzekering.nl kun je diverse aanvullende verzekeringen vergelijken met elkaar op prijs, dekking en voorwaarden. Maak gerust gebruik van onze vergelijker en vind een passende verzekering voor de ooglaseren vergoeding.

Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Scroll naar boven