Zakelijk

Gehoorapparaat vergoeding

Kies een aanvullend zorgpakket voor de beste gehoorapparaat vergoeding

Het gehoor is een van de belangrijkste zintuigen van de mens. Met behulp van onze oren kunnen we waargenomen geluiden in onze omgeving vertalen naar zenuwimpulsen, die vervolgens worden doorgezonden naar onze hersenen. Echter is dit zintuig ook zeer kwetsbaar. Zo slijten de trilhaartjes door het continu verwerken van geluid op natuurlijke wijze af. Naarmate je ouder wordt, neemt je gehoor langzamerhand af. Echter is slechthorendheid niet per se leeftijdsgebonden.

Veelgestelde vragen vergoeding voor gehoorapparaat 

Voor veel mensen met gehoorschade kan een gehoorapparaat een goede uitweg bieden. Maar wat kost een gehoorapparaat? En hoe zorg ik ervoor dat mijn hoortoestel verzekerd is? Wees gerust. In dit artikel zullen we je alle antwoorden geven op je vragen. Lees gerust verder voor meer informatie over een gehoorapparaat verzekering.

Voor wie is een gehoorapparaat?

Een gehoorapparaat kan een oplossing bieden voor mensen die last hebben van gehoorverlies. De afname van het gehoor kan optreden door verschillende factoren, waaronder: ouderdom, letsel aan het gehoororgaan of genetische aandoeningen. Wanneer je een gehoorverlies hebt van 35 decibel of meer, kan het aan te raden zijn om een gehoorapparaat aan te schaffen. Over het algemeen worden gehoorapparaten voorgeschreven door een KNO-arts, huisarts of een audioloog. Ben je ouder dan 67 jaar? Dan kun je een hoortoestel aanschaffen bij een audicien zonder verwijzing van een huisarts of KNO-arts.

Veelvoorkomende symptomen van slechthorendheid zijn:

  • Een lichte vorm van oorsuizen zijn slechts hoorbaar in een stille omgeving. Een zwaardere vorm van oorsuizen houdt echter constant aan.
  • Slecht horen in rumoerige omgeving. Slechthorenden kunnen in veel gevallen hun gezelschap niet goed verstaan in een drukke omgeving.
  • Harder praten/ Volume TV of radio harder zetten. Bij schade aan het gehoor hebben de haarcellen in de oren meer prikkels nodig om geluid goed waar te nemen.
  • Toonhoogten verschillend ervaren. Het kan voorkomen dat je bepaalde geluiden te hard of te zacht waarneemt. Dit komt omdat de afname van het gehoor in bepaalde frequenties verschillend kan zijn. 

Wat kost een gehoorapparaat?

De prijzen van een gehoorapparaat kunnen sterk uiteenlopen. Een hoortoestel komt namelijk in verschillende categorieën en met diverse technologische kenmerken. De kosten voor een hoortoestel liggen gemiddeld tussen de € 500 en € 1.200. Dat is een aardig prijskaartje. Gelukkig voor jou, kun je gebruikmaken van een gehoorapparaat verzekering. Maar hoe werkt dat? De basis zorgverzekering zal 75% van de prijs van een gehoorapparaat (uit categorie 1 t/m 5) vergoeden voor volwassenen. Dit betekent dat er een eigen bijdrage betaald moet worden van 25% van de aanschafprijs.

Geen eigen bijdrage

In het geval dat je de eigen bijdrage niet uit eigen portemonnee wilt betalen, kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor je hoortoestel. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je gehoorapparaat optimaal verzekerd is. Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering voor gehoortoestellen? Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk en snel verschillende aanvullende verzekeringen voor gehoorapparaten vergelijken.

Wat is de vergoeding voor mijn gehoorapparaat?

Met een aanvullende verzekering kun je rekenen op een gehoorapparaat vergoeding. Om alles overzichtelijk te maken, hebben we hieronder kort op een rijtje gezet wat er wel en niet vergoed wordt met een gehoorapparaat verzekering:

Wel vergoed:

  • Diefstal & verlies van je hoortoestel.
  • Materiële schade aan je hoortoestel.
  • Aanschafwaarde van je hoortoestel (zoals vermeld in de polisvoorwaarden).

Niet vergoed:

  • Verlies van het hoortoestel tijdens verzending.
  • Schade door gebrek aan het hoortoestel.

Advies over gehoorapparaat

Goed kunnen horen is essentieel in het uitvoeren van je dagelijkse communicatie en taken. Met behulp van een hoortoestel kun je ervoor zorgen dat je weer goed kunt horen. Echter is de aanschaf van een gehoorapparaat niet bepaald goedkoop.

Om ervoor te zorgen dat de kosten van je gehoortoestel gedekt worden, is het mogelijk om een gehoorapparaat verzekering af te sluiten. Een basisverzekering zal 75% van de aanschafprijs voor je toestel vergoeden. De overige 25% zal je zelf moeten betalen.

Met een aanvullende verzekering voor je gehoorapparaat hoef je de kosten voor de eigen bijdrage niet zelf te betalen. Deze verzekering zal voor een gehoorapparaat vergoeding zorgen.

Aanvullende dekking gehoorapparaat afsluiten

Wil je ook je gehoorapparaat verzekerd hebben? Bekijk dan gerust passende aanvullende verzekeringen via Verzekering.nl. Met behulp van onze vergelijker kun je aanvullende verzekeringen vergelijken op premie, voorwaarden, dekkingen en verzekeraars. Zo kun je een verzekering vinden die goed aansluit op je persoonlijke situatie en budget. Neem gerust een kijkje op onze website.
Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven