Particulier

Wat zijn de grootste verschillen tussen particuliere en zakelijke verzekeringen?

Er zijn veel verschillende verzekeringen die zowel particulier als zakelijk afgesloten kunnen worden. Een voorbeeld is een auto die net aangeschaft is. Je wilt zo snel mogelijk dat al het verzekeringswerk geregeld is, zodat je gelijk de weg op kan met de auto. Alleen moet er nog gekozen worden voor een zakelijke autoverzekering of een particuliere. Helaas zijn er mensen die niet bewust zijn van de verschillen, waardoor er vervelende situaties kunnen ontstaan, waardoor je niet verzekerd bent na schade. Het is daarom belangrijk om het verschil te weten tussen de verzekeringen, maar wat zijn de grootste verschillen tussen particuliere en zakelijke verzekeringen? Wij leggen het je graag uit.

Particuliere verzekering biedt zakelijk geen dekking

Vaak wordt er gedacht dat een zakelijke verzekering overbodig is, omdat er al een particuliere verzekering is afgesloten. Helaas biedt de particuliere verzekering geen dekking voor zakelijke doeleinden. Zo biedt een particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen dekking bij situaties die zakelijk gerelateerd zij. Als je bijvoorbeeld als zzp’er een huis schildert van een klant en een glazen vaas laat vallen ben je niet verzekerd met de particuliere verzekering. Je wordt aansprakelijk gesteld, maar doordat het tijdens werktijd heeft plaatsgevonden zal je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moeten hebben, zodat de kosten worden gedekt. Een ander voorbeeld is dat een particuliere autoverzekering niet voor zakelijke doeleinden gebruikt mag worden, maar een zakelijke autoverzekering mag wel voor particuliere doeleinden gebruikt worden.

Premie verschil particuliere en zakelijke verzekering

Tussen een particuliere en zakelijke verzekering zit in de meeste gevallen een premie verschil. Dit komt doordat de risico’s bij een onderneming hoger worden geschat. Een voorbeeld is een zakelijke autoverzekering. De kosten van een zakelijke autoverzekering zijn aanzienlijk hoger dan een particuliere autoverzekering. Dit komt omdat er wordt verwacht dat er meer kilometers worden gereden met een zakelijke auto. Hoe meer kilometers er gereden worden, hoe groter de kans is op schade. Om deze mogelijke schade in te dekken, is er een hogere premie opgesteld door de verzekeraar. Ook voor andere verzekeringen geldt dat de premie hoger is dan bij particulier. Dit heeft er verder mee te maken dat de risico’s hoger zijn en dat de kans op schade hoger ligt.

Verzekering afsluiten

Ben je op zoek naar een verzekering om af te sluiten? Neem dan een kijkje op onze website. Verzekering.nl biedt veel verschillende verzekeringen aan op zowel zakelijk als particulier gebied. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het afsluiten van de gewenste verzekering.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven