Particulier

Inventaris verzekering

Een inventaris verzekering verzekerd alle spullen die niet bedoeld zijn voor verkoop. bijvoorbeeld bureaus, computers of stoelen. Om zeker te weten dat alle spullen onder de dekking vallen kijken onze experts graag met je mee.

Een inventaris verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Inventaris verzekering afsluiten?

Wat is een inventarisverzekering?

Een inventarisverzekering/goederenverzekering verzekert de zakelijke inventaris en goederen van een onderneming. De schade kan ontstaan bij inbraak, wateroverlast of brand in jouw bedrijfspand. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Met een inventaris/goederenverzekering krijg je de kosten van de verzekerde schade terug van de verzekeraar. Ontdek snel alle belangrijke informatie rondom deze verzekering en wat de voordelen zijn van het afsluiten van deze zakelijke verzekering via Verzekering.nl.

Wat valt er onder een inventarisverzekering?

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van deze verzekering, is het eerst goed om te weten wat een inventarisverzekering/goederenverzekering inhoudt. Onder een inventarisverzekering valt alle inventaris die je als bedrijf gebruikt om je diensten te kunnen uitoefenen. Onder het ‘goederen’-gedeelte valt de handelsvoorraad die je als bedrijf hebt en eventuele grondstoffen of onderdelen die nodig zijn voor het product. Denk aan verpakkingsmateriaal, brandstoffen, enzovoort.

 

Let op: soms wordt een inventaris/goederenverzekering ook wel een zakelijke inboedelverzekering genoemd. Dit is niet de juiste benaming, maar het type verzekering is wel te vergelijken met een particuliere inboedelverzekering, alleen dan voor de zakelijke markt.

Waarom een goederen- en inventarisverzekering afsluiten?

Stel je eens voor dat je bedrijf te maken krijgt met een brand of een inbraak. Jouw inventaris- en handelsvoorraad kan dan flink veel schade oplopen of zelfs volledig verloren gaan. Om alle beschadigde inventaris en voorraad te repareren of te vervangen, moet je weer flink veel geld investeren. Door een inventaris- en goederenverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat je voor veel van deze schades verzekerd bent.

 

Het doel van de verzekering? Dat de financiële gevolgen van alle (onherstelbaar) beschadigde of gestolen inventaris en goederen gedekt zijn. Via Verzekering.nl sluit je een passende inventaris/goederenverzekering af waar jij op kunt bouwen. Onze ervaren adviseurs van ons moederbedrijf EVR nemen jouw aanvraag in behandeling en geven jou altijd een eerlijk advies op maat, zodat je inventaris en goederen perfect zijn verzekerd. Zo kun je met een gerust gevoel ondernemen.

Wat vergoedt een inventarisverzekering?

Wanneer je een inventaris/goederenverzekering afsluit, bepaal jij zelf tot welke hoogte jij jouw inventaris/goederen wilt verzekeren. Daarom is het afhankelijk per situatie wat je vergoed krijgt. Bovendien gelden er vaak preventiemaatregelen voor specifieke situaties. Het kan bijvoorbeeld gaan om een alarm of een brandmeldinstallatie. Wanneer je dit niet op orde hebt, zal de verzekeraar niet uitkeren bij schade. Het is daarom erg belangrijk dit scherp in de gaten te houden. Onze adviseurs kunnen je meer vertellen over de maatregelen die voor jouw onderneming van toepassing zijn. Wil je weten welke dekkingen er exact onder de inventaris- en goederenverzekering vallen? Raadpleeg dan de voorwaarden of neem contact op met één van de adviseurs.

Controle verzekerde inventaris en goederen

Als je een inventaris- en goederenverzekering afsluit, is het belangrijk om regelmatig te controleren of je niet onderverzekerd of oververzekerd bent. Onderverzekerd zijn betekent dat de verzekerde som lager is dan de werkelijke waarde van jouw inventaris- en goederenvoorraad. Wanneer je onderverzekerd bent en je te maken krijgt met schade, krijg je minder geld uitgekeerd dan je misschien verwacht. Niet alleen is het bedrag sowieso al te laag, de verzekeraar zal de daadwerkelijke schade in dezelfde verhouding uitkeren. Dit valt makkelijk uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

 

Wanneer je € 50.000 verzekerd aan inventaris en goederen en alles door een grote brand verloren gaat, wil je graag voldoende ontvangen van je verzekeraar om je bedrijf opnieuw in te richten en de voorraad op orde te brengen. Als er op dat moment door een onafhankelijk expert wordt vastgesteld dat je voor € 100.000 aan inventaris en goederen had staan voorafgaand aan de brand, heb je in feite maar de helft verzekerd. De verzekeraar zal dan de helft van het verzekerde bedrag uitkeren, oftewel € 25.000. Doordat je te weinig verzekerd hebt, loop je in totaal € 75.000 mis door de brand. Andersom houdt oververzekerd zijn in dat je inventaris- en goederenvoorraad lager is dan je in eerste instantie hebt doorgegeven. Dit houdt in dat je te veel premie betaalt en dat is zonde.

 

Schakel onze verzekeringsspecialisten in voor een scherp tussentijds advies.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Inventaris verzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Er zijn diverse partijen waar je terecht kunt voor het afsluiten van een goederen- en inventarisverzekering. Maar waarom is het een goed idee je verzekering af te sluiten via Verzekering.nl? Wij leggen het aan je uit.

  • Een ervaren adviseur van ons moederbedrijf EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
  • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden.
  • Korte lijntjes en een duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Wat zijn de kosten?

De premie van de inventarisverzekering is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan:

  • De omvang van de onderneming
  • De branche
  • Hoeveelheid inventaris en goederen
  • Het soort inventaris

Kortom, geen enkele inventaris- en goederenverzekering is hetzelfde. Het gaat dus echt om maatwerk. Gelukkig is EVR hierin gespecialiseerd en hebben zij al veel ondernemers geholpen met de zoektocht naar de meest ideale verzekering. Wil je een duidelijk overzicht van de kosten waar jij rekening mee moet houden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Wij helpen je graag verder!

Enkele tips voor je inventarisverzekering

Scroll naar boven