Zakelijk

Losse aanvullende verzekering bij andere verzekeraar

Zorgverzekering nieuws

Losse aanvullende verzekering bij andere verzekeraar

2 minuten leestijd

De acceptatieplicht, houdt in dat elke verzekeraar een aanvraag voor de basisverzekering moet accepteren. Verzekeraars kunnen door deze plicht niet kiezen welke personen zij wel of niet willen verzekeren. Dit geldt echter niet voor een aanvullende verzekering. Uw verzekeraar mag uw aanvraag voor een aanvullende verzekering weigeren. U kunt dan overwegen om deze bij een andere verzekeraar af te nemen.

Voor wie?

Een losse aanvullende verzekering is een optie voor personen met een specifieke behoefte, die ze niet kunnen of willen verzekeren bij hun huidige verzekeraar. Bijvoorbeeld als uw huidige verzekering, niet aan uw behoefte voldoet.
Het is namelijk niet zomaar mogelijk om tussentijds van verzekeraar te veranderen. U kunt dan overwegen om een losse aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar af te nemen. Zeker als deze (nog) beter aan uw eisen voldoet.

Uw aanvraag kan worden geweigerd als er in het verleden sprake is geweest van fraude of wanbetaling. Als uw verzekeraar uw aanvraag weigert, betekent dit niet dat een andere verzekeraar dit ook zal doen.
Uw huidige verzekeraar blijft zorg dragen voor uw basisverzekering, maar u zult uw aanvullende verzekering elders moeten afsluiten.

Nadelen

Een losse aanvullende verzekering heeft drie nadelen. Daarom dient u goed te overwegen of het echt noodzakelijk is om de verzekering af te sluiten. Hieronder staan de 3 nadelen;

Gezondheidsverklaring
U moet soms een gezondheidsverklaring invullen. Op basis van deze verklaring kan u geweigerd worden. Als u een verzekering afsluit samen met uw basisverzekering, hoeft u meestal geen verklaring in te vullen.

Declareren
Sommige kosten worden uit de basis- en gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering vergoed. Als u een restitutiepolis heeft, zult u dus bij twee verzekeraars moeten declareren. De verzekeraars zullen moeten uitzoeken welke kosten er door wie moeten worden vergoed.
Er is een grote kans dat dit meer tijd kost en u langer moet wachten op uw vergoeding.

Hogere premie
U zult vaak een hogere premie moeten betalen als u een losse aanvullende verzekering afsluit. Meestal betaalt u in dit soort situaties een toeslag. Door deze toeslag bent u vrijwel altijd duurder uit. U betaalt geen toeslag als u ook een basisverzekering heeft bij deze verzekeraar.

Daarom is het vaak goedkoper om uw verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Als u niet tevreden bent met uw huidige aanvullende verzekering, is het misschien verstandig om over te stappen.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven