Zakelijk

De Fitness-app Strava gaat smartphones verzekeren tegen schade bij wielrenongelukken

Fietsverzekering nieuws

De Fitness-app Strava gaat smartphones verzekeren tegen schade bij wielrenongelukken

2 minuten leestijd

De meeste verzekeraars dekken de schade die smartphones buitenshuis oplopen niet, maar de fitness-app Strava gaat dit wel doen. De tracking-app, die onder vele wielrenners erg populair is, komt met een verzekering die tot $600 uitkeert bij een serieus fietsongeluk waarbij de telefoon beschadigd raakt.
Strava
Strava biedt de verzekering tot nu toe alleen nog aan in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Australië. Het is een app voor hardlopers, fietsers en voor vele andere sporten. Strava is een van de beste apps voor sportievelingen. Je kunt jezelf concurreren om je beste tijd te verslaan, je kunt lijsten bekijken van vreemden die het beter dan jij gedaan hebben en er zijn nog vele andere mogelijkheden. Het is een leuke app om te downloaden als je staat te springen om jezelf continue uit te dagen.

Voorwaarden
Er zitten wel een aantal voorwaarden vast aan de verzekering van de fitness-app Strava. De schade aan de smartphone wordt namelijk niet bij alle wielrenners vergoed. De fiets van de wielrenner moet zodanig beschadigd zijn dat die niet meer kan rijden zonder reparaties. Of de bestuurder moet zoveel letsel hebben opgelopen dat die een medische behandeling nodig heeft.

Buitenshuis
Bij de meeste verzekeraars in Nederland worden de smartphones steeds vaker uit de standaarddekking van de inboedelverzekering gehaald. Hiervoor moeten verzekerden dus een extra dekking afsluiten.

Verzekering afsluiten
Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Bekijk de verzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven