Zakelijk

Welke verzekeringen heb je als student echt nodig?

Studentverzekeringen online vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Welke verzekeringen heb je als student echt nodig?

3 minuten leestijd

Studenten zijn jong, actief, ondernemend maar vooral druk. Leuke borrels, wijnen met de meiden en wekelijks stappen wegen vaak niet op tegen de stressvolle school -en toets weken. Daarnaast beschik je als student over het algemeen niet over veel financiële middelen, waardoor je bij schade en verlies van spullen niet zo snel een vervangend product kan kopen. In zulke gevallen kunnen verzekeringen een goede uitweg bieden. Naast het feit dat verzekering handig zijn, zijn er ook een aantal verzekeringen die volgens de wet verplicht zijn voor iedereen, dus ook studenten. Welke verzekering je precies nodig hebt als student, is volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. In dit artikel bieden we je handige informatie over verzekeringen voor studenten, zodat je zelf goed kunt inschatten welke verzekering je wel of niet nodig hebt.

Het is belangrijk dat studenten zich verzekeren. Maar waarom?

Als student denk je vaak niet aan risico’s die je in je dagelijks leven loopt. Gelijk heb je, want het leven van een student is vaak ook druk. Toch kan het afsluiten van bepaalde verzekeringen goed van pas kunnen komen. Redenen waarom studenten zich moeten verzekeren zijn:

  • Een verzekering biedt bescherming tegen nare en onverwachte gebeurtenissen.
  • Bepaalde verzekeringen zoals de zorgverzekering zijn verplicht volgens de wet.
  • Het afsluiten van verzekeringen kan je gemoedrust bieden.

 

Deze verzekering is verplicht voor studenten

Als student kun je ervoor kiezen om op jezelf te gaan wonen, of nog thuis te blijven wonen. Ongeacht of je thuiswonend of uitwonend bent, moet je als student vanaf je 18e goed gaan kijken naar je persoonlijke verzekeringen. Een belangrijke verzekering waar je rekening mee moet houden is de zorgverzekering. In Nederland is het namelijk verplicht om een basis zorgverzekering te nemen. Vanaf je 18e levensjaar mag je jezelf niet meer verzekering onder de verzekering van je ouders. Dit betekent dus dat je je verzekering zelf moet gaan afsluiten. Kijk hierbij wel naar je persoonlijke wensen en behoeften. Alhoewel de hoogte van je premie belangrijk voor je is, kan het ook verstandig zijn om te kijken of je behoefte hebt aan extra dekkingen zoals fysiotherapie. Ook is het slim om de voorwaarden van je verzekering goed door te nemen. Zo kun je een verzekering afsluiten die goed past bij jou. Vind je het maken van een keuze moeilijk? Dan is het aan te raden om zorgverzekeringen te vergelijken. De goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken kan snel en gemakkelijk via Verzekering.nl.

Andere verzekeringen die handig kunnen zijn voor studenten

Wanneer je een student bent, heb je vaak niet veel geld. Daarom is het goed om te kijken welke verzekeringen je wel en niet afsluit. Andere verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel handig kunnen zijn voor studenten zijn:

  • Aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering kan ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent tegen schade, die je aanricht aan anderen. Rijdt je per ongeluk de zijspiegel van je buurman eraf tijdens het fietsen? Dan dekt deze verzekering de schade.
  • Inboedelverzekering. Studentenkamers zijn vaak doelwit van inbrekers. Als student heb je vaak waardevolle spullen zoals je laptop en andere elektronica. Het kan dan ook de moeite waard zijn om je spullen goed in te dekken met deze verzekering.
  • Autoverzekering. Als je een auto hebt, dan ben je verplicht om je auto te verzekeren volgens de wet. Gebruik je de auto van je ouders, dan hoeft dat niet.
  • Fietsverzekering. Heb je een dure fiets? Dan kan het afsluiten van een fietsverzekering goed van pas komen. Vooral wanneer je je fiets buiten zet op openbare plekken, loop je flink wat risico op diefstal of vandalisme.

Bereken je premie voor studentenverzekeringen

Als student aan het mbo, hbo of wo ben je door je studie vaak niet in staat om veel te kunnen werken. Als er dan iets vervelends gebeurt waarbij je spullen schade oplopen, dan kun je de oplopende kosten vaak niet meteen uit je eigen portemonnee bekostigen. Sluit daarom een studentenverzekering af. Studentenverzekeringen hebben vaak specifieke dekkingen en voorwaarden die goed aansluiten bij de wensen en behoeften van studenten. Bereken gerust je premie via Verzekering.nl. Vergelijk direct de beste verzekeringen voor studenten en bespaar flink wat geld op je premie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven