Zakelijk

Jachteigenaren moeten opzoek naar nieuwe verzekeraar

Bootverzekering nieuws

Onze top 3 bootverzekeraars

Jachteigenaren moeten opzoek naar nieuwe verzekeraar

2 minuten leestijd

Een probleem voor de welgestelde Nederlanders die in bezit zijn van een boot ter waarde van minimaal € 500.000. De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen die deze boten voorheen verzekerden (Delta Lloyd en Unigarant) hebben besloten om met de verzekering te stoppen.

Dit besluit hebben de verzekeringsmaatschappijen genomen naar aanleiding van de schadelast van boten boven € 500.000. Deze kosten liepen erg hoog op de afgelopen jaren waardoor het rendabiliteitspercentage daalde. Dit komt voornamelijk omdat deze boten gebruikt worden voor het varen van langere afstanden. De expertise van de verzekeringsmaatschappijen ligt op de Nederlandse meren en niet in het buitenland. De schade afhandeling in het buitenland is namelijk een stuk lastiger te behandelen dan hier in Nederland. Tevens worden de verzekeringen aangeboden met een ‘eigen gebrek’ dekking. Dit houdt in dat elk kwaaltje aan materieel van een boot gedekt is mits het om eigen gebrek gaat. Dit is valt op wateren in Nederland nog te controleren, in het buitenland wordt dit een stuk lastiger.

Delta Lloyd

De verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd begint vanaf 1 september met het uithameren van bootverzekeringen. Zij stoppen niet met alle bootverzekeringen, het betreft hier boten met een waarde van € 500.000 of meer. Huidige klanten wordt wel de mogelijkheid geboden om tegen de voorwaarden en premiestelling van Delta Lloyd de verzekering voort te zetten bij W.A. Hienfeld.

Unigarant

“Unigarant heeft besloten zich te gaan focussen op commodity” aldus woordvoerder Klaas Kregel die hiermee op het segment boten doelt tot € 500.000. De verzekeringsmaatschappij heeft de verzekeringnemers in kwestie op de hoogte gesteld en hun polis is beëindigd.

De eigenaren van boten boven de € 500.000 zullen in de toekomst hun geluk elders moeten zoeken. Deze boten zullen in het buitenland verzekerd moeten worden. Dit gaat helaas wel gepaard met een veel hogere premie. Dit komt omdat deze verzekeringsmaatschappijen niet op de hoogte zijn van de Nederlandse markt.

Klik hier voor de top drie bootverzekeringen van Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven