Zakelijk

Waarom een bootverzekering afsluiten?

Bootverzekering nieuws

Onze top 3 bootverzekeraars

Waarom een bootverzekering afsluiten?

2 minuten leestijd

Wanneer u in het bezit bent van een motorboot, speedboot, vissersboot of zeilboot, kunt u hiervoor een bootverzekering afsluiten. Maar waarom zou u een bootverzekering afsluiten? En wat zijn de voordelen hiervan? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Een bootverzekering is een verzekering waarmee de eigenaar van de boot eventuele schade waarvoor hij of zij aansprakelijk is, kan dekken. Het is dan ook slim als u uw boot verzekerd tegen diefstaf en/of schade en een bootverzekering afsluit.

Verplicht

In Nederland is er geen wet die u verplicht om een bootverzekering af te sluiten. In sommige gevallen wordt wel een WA-dekking verplicht gesteld. Dit is bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven of op een deel van vaarwater.

Wanneer u buiten Nederland vaart, dan bent u meestal wel verplicht om een bootverzekering af te sluiten voor uw boot. Dit is het geval bij veel landen rond de Middellandse zee.   

WA of WA + Casco verzekeren?

Wanneer u uw boot wilt verzekeren, kunt u kiezen uit verschillende verzekeringen. Er zijn namelijk verschillende dekkingen voor een bootverzekering. U kunt kiezen voor alleen een WA-verzekering. Hierbij bent u verzekerd voor schade die u een ander aanbrengt.

Of u kunt kiezen voor een WA + Cascoverzekering. Deze bootverzekering dekt schade die door andere of onvoorziene omstandigheden zijn veroorzaakt.

Voordelen van een bootverzekering

Een aantal voordelen van een bootverzekering zijn:

  • Bij de meeste bootverzekeringen krijgt u 24 uur per dag hulp van de vaartuigenhulpdienst als dat nodig is.
  • Gratis meeverzekeren van de inboedel op uw boot.
  • Uw bijboot en uw trailer zijn gratis meeverzekerd.
Bootverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel gemakkelijk een aantal bootverzekeringen met elkaar vergelijken. U kunt op onze website ook precies zien welke bootverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een bootverzekering die bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven