Uw caravan verzekeren

Caravanverzekering nieuws

Uw caravan verzekeren

2 minuten leestijd

Voor een caravan is het, in tegenstelling tot andere voertuigen, niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Omdat een caravan een grote investering is, adviseren wij u om hier toch ten alle tijden een verzekering voor af te sluiten.

Een caravan kan, net als een auto of ander motorrijtuig, op drie manieren verzekerd worden, namelijk: WA, WA met beperkt Casco en WA met volledig Caso (ook wel Allrisk genoemd). In de meeste gevallen is deze verzekering uit te breiden met bijvoorbeeld een aanvullende dekking tegen hagelschade of een inboedelverzekering.

De verzekering voor caravans maakt onderscheid in drie soorten modellen: de toercaravan, stacaravan en de vouwwagen. Dit hebben verzekeraars gedaan omdat het natuurlijk niet eerlijk is als iemand met een vouwwagen net zoveel premie betaalt als iemand met een toercaravan.

De kenmerken per soort caravan:

De toercaravan
Een toercaravan is een caravan die wordt voortgetrokken door een motorisch voertuig. Een toercaravan is dus een caravan op wielen. In de toercaravan bevinden zich meestal bedden, een keukentje en in enkele gevallen zelfs een douche.
De stacaravan
Een stacaravan is een caravan die voor langere tijd op dezelfde plek staat en niet zomaar op ieder tijdstip en door elk motorrijtuig vervoerd mag worden. De stacaravan wordt sinds eind jaren ’90 als ontroerend goed gezien. Sommige verzekeraars rekenen de stacaravan dan ook onder het kopje “tweede huis” en zullen u tijdens het afsluiten adviseren om een woonhuisverzekering af te sluiten voor de stacaravan.
De vouwwagen
Een vouwwagen kan eigenlijk gezien worden als een grote, luxe tent op wielen. De vouwwagen is niet van hard, stevig materiaal als een toer- of stacaravan, maar van tentdoek of een andere stof. Een vouwwagen wordt ingeklapt en vervoerd op een kar die achter een motorrijtuig wordt gespannen. Vaak zijn vouwwagens van alle gemakken voorzien, zoals slaapplekken, een vloer en soms zelfs een keuken.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven