Welke bootverzekering past het best bij mij?

Bootverzekering nieuws

Onze top 3 bootverzekeraars

Welke bootverzekering past het best bij mij?

2 minuten leestijd

Nederland bestaat voor ruim 18% uit water en het laagste punt van Nederland bevindt zich 7 meter onder de zeespiegel. Het is dus niet gek dat veel mensen een boot hebben en graag hun vrije dagen vertoeven op het water. Er zijn in Nederland ongeveer een half miljoen pleziervaartuigen. Welke verzekering past het best bij u?

Ook op een boot kunnen er ongelukken gebeuren. Boten zijn niet goedkoop en daarom is het handig om uw boot te laten verzekeren tegen onvoorziene gebeurtenissen. U kunt zich laten verzekeren voor schade aan o.a. iemand anders en schade aan uw eigen boot. Hieronder staan de verzekeringen voor u op een rijtje:

Verzekeringen

 WA – verzekering

Met de WA-verzekering bent u verzekerd voor de schade die u veroorzaakt met uw boot aan anderen. Dit geldt zowel voor materiële schade als letselschade.

WA + Basis Casco – verzekering

Met de WA + Basis Casco – verzekering bent u voor schade aan anderen verzekerd, maar ook voor diefstal, ontploffing, brand, storm en aanvaring.

WA + Uitgebreid Casco

De WA + Uitgebreid Casco – verzekering is een allriskverzekering. De verzekering dekt vrijwel alle schade. Dit geldt dus voor schade aan en door anderen, schade door uzelf en schade door weersomstandigheden.

Naast de verzekeringen kunt u ook nog een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Deze dekkingen zorgen voor nog een beetje extra bescherming naast de verzekering. Hieronder staan een aantal dekkingen voor u op een rijtje:

Aanvullende dekkingen

Ongevallen Opvarenden

Bij deze dekking heeft een opvarende recht op een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit tijdens het varen.

Verhaalsrechtsbijstand

Bij deze dekking heeft u recht op deskundige hulp en advies bij een juridisch conflict. Dit gaat om o.a. contracten, betalingen en strafzaken.

Pechhulp

Met de pechhulp kunt u hulp krijgen bij pech op het water tijdens het varen.

Kijk nu bij ons in de vergelijker welke bootverzekering het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven