Zakelijk

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering zzp?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Voor een aansprakelijkheidsverzekering zzp betaal je doorgaans een maandelijkse premie tussen de € 10,- en € 20,-. Deze kosten kunnen echter aanzienlijk variëren per onderneming verschillen. In principe is dit logisch. Elke onderneming is immers anders en bovendien kiest een zzp’er zelf wat verzekerd moet worden.

Wat moet er gedekt worden?

Allereerst wil je als zzp’er weten met welke uitgaven je om moet gaan om in te schatten of je aansprakelijkheidsverzekering de kosten dekken in het geval je deze verzekering moet aanspreken. Toch is het niet altijd duidelijk welke soort aansprakelijkheidsverzekering je eigenlijk nodig hebt voor de soort onderneming die je als zzp’er hebt. Hieronder zie je een aantal verzekeringen waar je zeker naar moet kijken als zzp’er. Let wel op, sommige moeten als aanvullende verzekering worden afgesloten onder de aansprakelijkheidsverzekering.

  • Opzichtdekking: als je items van een ander gebruikt om te bewerken, repareren, verwerken, schoonmaken of om een andere reden, is dit geen commerciële aansprakelijkheid. Voor dit soort verzekeringen kan je doorgaans lagere aanvullende premie betalen, omdat dit een risico is waar zzp’ers vaak mee te maken krijgen.
  • Construction Allrisk-verzekering (CAR): carverzekeringen bieden verzekeringen aan voor aannemers, klanten of architecten ter voorkoming van schade aan constructies of materialen tijdens nieuwbouw of renovatie. Deze verzekering sluit je af als aanvulling op je aansprakelijkheidsverzekering.
  • Beroepsaansprakelijkheids-verzekering: Schade die door toedoen van gemaakte fouten worden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan financiële schade als gevolg van een beroepsfout en verlies van belangrijke documenten van klanten die onder je beheer vallen.

Verschillen de kosten per branche?

Het is niet eenzijdig te zeggen wat een aansprakelijkheidsverzekering precies kost voor een zzp’er. Daarom is het belangrijk om te kijken in welke branche je werkt en ook tegen welke risico’s je verwacht aan te lopen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven