Zakelijk

Acne behandeling vergoed

Acnetherapie

Een acnetherapie wordt uitgevoerd door een huidtherapeut. Bij
acnetherapie wordt de huid gereinigd met behulp van een klein en dun naaldje,
zodat ontstekingen en littekens worden tegengewerkt. De behandelingen van acnetherapie worden niet vergoedt door
de basisverzekering. Een acnetherapie vergoeding wordt wel uitgekeerd door een aantal verzekeraars. Dit gebeurt bij sommige aanvullende verzekeringen voor huidtherapie.

Acnetherapie gedaan door de huidtherapeut

Acnetherapie is een soort therapie die er is om diverse vormen van acne met name in het gezicht en de hals te kunnen verminderen. De therapeut maakt de huid goed schoon en haalt alle onzuiverheden weg. Deze behandelingen zijn bedoeld om acne te verminderen en ook voor de huid die weer kan herstellen. Verder wordt door deze behandelingen de kans op nieuwe littekens kleiner. Tot slot wordt er ook geprobeerd om de gevormde littekens en wonden die door de acne zijn ontstaan te laten genezen.

Wat valt onder acne?

Acne zijn talgkieren die ontstoken zijn. Hoe erg de acne huiduitslag kan zijn verschilt per persoon. Bij de een kan de acne-achtige huiduitslag bestaan uit slechts enkele puistjes. Bij een ander kan een acne huiduitslag veel ernstiger zijn doordat delen zoals rug, borst of gezicht volledig onder acne uitslag zitten. Je kunt je hiervoor laten behandelen met een Acnetherapie. Zo’n behandeling kost echter wel geld. Als jezelf wilt indekken tegen de hoge kosten van acnetherapie kun je een aanvullende verzekering afsluiten zodat je zelf niet hoeft op te draaien voor de kosten. Wanneer je jezelf verzekert met een acnetherapie verzekering, kun je de kosten van je behandelingen dekken met een acnetherapie vergoeding.

De vergoeding van de zorgverzekering voor acnetherapie

Kosten acnetherapie

Als je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten voor acnetherapie, moet je de kosten van acnetherapie zelf betalen. Gemiddeld liggen de acnetherapie kosten tussen de 35 euro en 95 euro per behandeling. Wil je weten wat de kosten van een aanvullende acnetherapie verzekering zijn voor jou? Druk dan de knop onderaan de pagina en vergelijk de kosten voor aanvullende acnetherapie verzekeringen.

Acnetherapie vergoeding

Wat valt onder de acnetherapie vergoeding? De behandelingen om acne tegen te gaan zijn, zoals eerder al is gezegd, niet opgenomen in de basis zorgverzekering. De acnetherapie vergoeding wordt dus niet vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding voor acneterhapie wordt wel door een aanvullende verzekering gedekt. Wat ook belangrijk om te weten is, is dat als je eenmaal verzekerd bent je naar een gecontracteerde zorginstelling moet gaan. Als er toch wordt gekozen voor een niet-gecontracteerde huidtherapeut kan de acnetherapie vergoeding lager uitvallen.

Wil jij zo een behandeling om acne tegen te gaan dan kan jij voor huidtherapie een aanvullende verzekering afsluiten. Wij van Verzekering.nl hebben op een rijtje gezet wat de vergoedingen zijn per verzekeraar. Zo kan jij per zorgverzekeraar de vergoeding van acnetherapie zien.

Aanvullend verzekeren voor acnetherapie vergoeding

Acnetherapie verzekering vergelijken

Behandelingen voor acnetherapie worden dus niet verzekerd vanuit je basisverzekering. Dit betekent dat je de kosten voor acnetherapie zelf moet betalen. De kosten van acnetherapie verschilt per type behandeling die je nodig hebt. Vaak betaal je voor de kosten van acnetherapie een bedrag tussen de 30 euro en 90 euro. Je hebt in de meeste gevallen echter wel meer behandelingen nodig. Als je jezelf wilt indekken tegen de kosten van acnetherapie, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Via Verzekering.nl kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Bekijk en vergelijk eenvoudig aanvullende verzekeringen, zodat jij een verzekering kan vinden die goed bij jouw wensen aansluit. Naast vergelijken kun je via Verzekering.nl ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Bekijk jouw mogelijkheden op onze site met behulp van de knop hieronder.

Vergelijk aanvullende verzekeringen voor 2024

Scroll naar boven