Zakelijk

Nieuw kindje bijschrijven op je polis?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst in jullie familie! Het is belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij te schrijven op je zorgverzekering. Op Verzekering.nl helpen we je met handige tips en belangrijke informatie over het aanmelden van je baby bij jouw of je partner’s zorgverzekering. Hierdoor kan je kind direct toegang krijgen tot de benodigde medische zorg. Lees verder voor een soepele inschrijvingsprocedure en waardevolle inzichten over het bijschrijven van je kind op de zorgverzekering.

Wanneer en hoe je kind bijschrijven bij de zorgverzekering?

Wanneer?

Na de geboorte van je kindje heb je vier maanden de tijd om je kind aan te melden bij jouw zorgverzekeraar of die van je partner. Hoewel dit misschien niet het eerste is waar je aan denkt, is het van essentieel belang om je kindje tijdig mee te verzekeren. De procedure is gelukkig eenvoudig en wordt met terugwerkende kracht ingesteld, zodat je kind vanaf de geboorte verzekerd is.

Hoe?

Bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om je kind eenvoudig online bij te schrijven via je persoonlijke online omgeving. Anders kan je vaak contact zoeken met je zorgverzekeraar via mail of telefoon om het op die manier te doen. Zorg ervoor dat je het BSN-nummer van je baby bij de hand hebt voor een vlotte afhandeling.

Kind bijschrijven op de zorgverzekering van vader of moeder?

Je kunt zelf kiezen of je je kind aanmeldt bij de zorgverzekeraar van de vader of die van de moeder. Het is echter raadzaam om je kind altijd mee te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering. Op die manier profiteert je kind van de meest complete dekking, waaronder tandheelkundige zorg en aanvullende verzekeringen.

Wat wordt vergoed wanneer je je kind inschrijft bij de zorgverzekering?

Met de basisverzekering dekken ze bijna alle noodzakelijke zorg voor je kind, inclusief huisartsbezoeken, ziekenhuisbehandelingen, medicijnen, fysiotherapie en tandartskosten voor kinderen. En het goede nieuws is dat ze geen eigen risico in rekening brengen voor de zorg van kinderen tot 18 jaar.

Zorgverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je de benodigde stappen onderneemt om je kind aan te melden bij de zorgverzekering en de benodigde zorg te ontvangen. De gezondheid en de zekerheid van je kind staan voorop. Het is essentieel dat je de juiste zorgverzekering kiest die bij jou en je kind past. Op Verzekering.nl kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken om ervoor te zorgen dat je de beste dekking en premie hebt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven