Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Hoe kies ik de beste tandartsverzekering?

Antwoord

Vanuit de basisverzekering worden de meeste tandartskosten niet vergoed. Hiervoor kun je een aparte aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Wanneer je verwacht veel gebruik van de tandarts te maken, is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meest voorkomende behandelingen wel vergoed vanuit de basisverzekering. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een tandartsverzekering.

Tandartsverzekering vergelijken

Er zijn verschillende soorten tandartsverzekeringen. Sommige vergoeden tot 75% van het bedrag, dit betekent dus dat je altijd 25% zelf moet betalen. Natuurlijk zijn er ook tandartsverzekeringen die de volledige 100% vergoeden. Let dus altijd op het maximale bedrag dat je tandartsverzekering vergoed. De realiteit toont aan dat men de controles sneller overslaat wanneer deze zelf betaald moeten worden. Door periodieke controles en standaardbehandelingen te vergoeden met een dekking voorkomt je gebitsproblemen en bespaar je juist op kosten. Individuele verantwoordelijkheid bepaalt dus of het verstandiger is de tandheelkundige zorg in de basis- of juist de aanvullende verzekering op te nemen.

Tips voor kiezen van de beste tandartsverzekering

  • Als je meerdere behandelingen nodig hebt, is het wel verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. In onze vergelijker kun je invullen hoe je zorgbehoefte eruit ziet, op basis daarvan wordt de beste tandartsverzekering voor je gekozen.
  • Heb je het vermoeden dat er volgend jaar een grotere ingreep gedaan moet worden? Vraag dan aan je tandarts wat je daarvoor ongeveer kwijt zult zijn. Je kunt dan makkelijker kiezen welke dekking het beste bij jou past.
  • Als je kinderen hebt die misschien in aanmerking komen voor een beugel of er al een hebben? Hou daar dan ook rekening mee bij het kiezen van je tandartsverzekering. Dit zijn ook kosten die snel kunnen oplopen.

Medische acceptatie tandartsverzekering

Wanneer je een uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten met een hoge dekking, kan het zijn dat de verzekeraar om een akkoordverklaring vraagt. Deze sturen zij je toe en kun je door je tandarts laten invullen. Soms volstaat het als je op dit moment een vergelijkbare tandartsverzekering hebt.

Zolang de tandartsverzekering een aanvullende module blijft, is het verstandig om altijd een goede vergelijking te maken tussen verzekeraars. Zo zorg je ervoor dat je nooit teveel betaalt en toch goed verzekerd bent voor tandheelkundige zorg. Gebruikt hiervoor onze online vergelijker voor het vinden van de beste tandartsverzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright