Zakelijk

Wat is een aanvullende verzekering?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


De overheid bepaalt alleen wat er in het basispakket wordt opgenomen van de zorgverzekering. Het basispakket dekt de zorgkosten van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek. Een aanvullende verzekering vergoed de zorg die niet wordt vergoed uit de verplichte basisverzekering. De zorgverzekeraar stelt zelf zijn aanvullende verzekeringen op en de bijbehorende voorwaarden, premies en kosten. Dit betekent dus ook dat een zorgverzekeraar een hogere premie kan vragen als je ouder of chronisch ziek bent.

Een basisverzekering dekt dus niet alle kosten die je maakt. Brillen/lenzen, tandartskosten, fysiotherapie (eerste 20 behandelingen zelf betalen als je chronische aandoeningen hebt) worden bijvoorbeeld niet vergoed vanuit een basisverzekering. Voorzie je veel medische kosten, dan kan een aanvullende verzekering handig zijn.

Wat dekt een aanvullende verzekering?

Met een aanvullende verzekering is het volgende gedekt:

• Tandheelkundige zorg

• Brillen/lenzen

• Buitenlandse zorg

• Orthodontische behandeling (van kinderen)

• Diverse therapieën (alternatieve zorg)

Alle zorgverzekeraars bieden een aanvullende zorgverzekering aan. Je kunt meestal kiezen uit verschillende soorten pakketten. Bij de meeste zorgverzekeraars kan je de basisverzekering en aanvullende zorgverzekering ook samen met verschillende zorgverzekeraars combineren.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Wil je weten welke aanvullende verzekering het beste bij jouw situatie past? Vergelijk eenvoudig allerlei aanvullende verzekeringen aan de hand van onze vergelijkingstool. Klik hiervoor op de ‘aanvullende zorgverzekering’ knop en bereken snel je premie. Vergelijk, sluit af en bespaar met Verzekering.nl.

Aanvullende zorgverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven