Zakelijk

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Direct en veilig een verzekering afsluiten

Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

Wat is een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering?

Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering (ORV) heeft een bepaald verzekerd bedrag, dat wordt uitgekeerd bij overlijden gedurende een bepaalde, gewenste looptijd. Het verzekerde bedrag daalt gedurende deze looptijd naar € 0 op de einddatum. Hierbij daalt de uitkering niet met een vast bedrag per maand, maar op basis van een bepaald percentage. Dat heeft als gevolg dat het verzekerde bedrag in de eerste jaren vrij langzaam daalt, maar later in de looptijd steeds sneller.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering bij een annuïteitenhypotheek

Een annuïtair dalende ORV wordt over het algemeen afgesloten bij een annuïteitenhypotheek. Bij de aanschaf van een eigen woning wordt er tegenwoordig meestal voor gekozen om de lening in 30 jaar tijd af te lossen met een annuïteitenhypotheek. Bij de annuïtair dalende ORV kun je voor dezelfde looptijd kiezen en het rentepercentage gelijkstellen aan de te betalen hypotheekrente. Indien je een aflossingsvrije of lineair dalende hypotheek hebt, dan doe je er verstandiger aan een andere verzekering te kiezen. Er kan anders een behoorlijk verschil ontstaan tussen je hypotheekschuld en de uitkering uit de ORV.

Voorbeeld annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering berekenen

Stel dat je € 100.000,- verzekert voor 30 jaar met een annuïtaire daling van 5% heb je het eerste jaar de volledige € 100.000,- afgedekt. Na 15 jaar is dit gezakt naar €67.521,- en ligt het te verzekeren bedrag nog een stuk hoger dan de € 50.000,- zoals bij een lineair dalende variant het geval zou zijn. In het laatste jaar heb je nog maar € 6.195,- afgedekt.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Aan het twijfelen welke annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering voor jou het best geschikt is? Daar willen wij jou graag mee helpen. Verzekering.nl vergelijkt namelijk vele verzekeraars met elkaar, zodat je gemakkelijk kunt kiezen uit het beste aanbod overlijdensrisicoverzekeringen. Bezoek de overlijdensrisicoverzekering pagina en vind een voor jou passende overlijdensrisicoverzekering.

Verzekering.nl: dé onafhankelijke vergelijkingswebsite met het beste aanbod en passend advies, speciaal voor jou!

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven